Videre i Junior NM - for en kamp og for ETT LAG

Dette er kampen som gutta vil fortelle barnebarna sin om i det herrens år 2057

1.runde NM og på motsatt halvdel ventet Lyn. En klubb med stolt historie og mye bra på gang generelt sett også i det herrens år 2023!

Vi ankom i sedvanlig tid, og godt var det. For opprinnelige bane kunne ikke benyttes da lyset ikke fungerte. Redningen ble en bane kun minutter unna. Dog var underlaget tørr og slitent, og ikke var det fasiliteter for tilskuerne heller.

I manko på kiosk etc, så var det en stor trøst at samtlige 22 spillere bød på sirkus!

Herlig engasjement - dette er historien om kampen ingen ville tape

99 % av ungdommen rundt om i kongedømme drev med andre ting denne svale vårkvelden, men for den 1 % så var det kun en ting som gjaldt:  avansement i cupen!

Like før avspark så teller vi nok 50 + - tilskuere også. Så det er ikke alle som var på rulling eller hjemme foran tv med tacoen.

Så skal Lyn ha ros for en innstilling jeg beundrer og ikke har sett siden "Return of The King" når Rohan kommer til unnsetning ved slaget i Minas Tirith (frysninger)

Gutta med nasjonalfargene stormer frem som Eorlingas og det setter en skikkelig støkk i oss. Så skal jeg ikke påstå vi er orkene i denne settingen, men at Lyn tar føringen i kampen er det ingen tvil om.

Voldsomt trøkk og samlet rop når en av dere spillere vinner ball, duell eller får til noe. Positivitet på sterioder om du vil.

Vi klarer dog å gjøre som 200 Texanere gjorde i Alamo mot overmakten for 180 år siden:   å holde unna. For om vi ikke var like høylytte som Lyn (eller russen på Tryvann), så viste våre handlinger at denne kampen ville vi vinne også.

Så dobbel smultring står seg, selv om det skal innrømmes at i løpet av 1.omgang så har Lyn flere og større sjanser.  Når dommer blåser til pause, så er det helt åpent om utfallet.

Derimot ingen tvil om at det er kaldt.

Life is a rollercoaster...

...sang Ronan Keating noen år før gutta ble født. I dag glimret musikken til kampen med sitt fravær, men denne hiten oppsummerer kampen perfekt.

For det ble en skikkelig fartsfylt nedtur, før vi klatret til topps.

Innledningen av denne omgangen er bedre sett med Gule linser. Vi klarer å holde ball mer i laget, og ikke ulikt Sørstatene under den amerikanske borgerkrigen så "fadet" entusiasmen og det opprinnelige overtaket som vertene hadde i begynnelsen.

Nå ropes det ikke så mye ved innkast og takling, kun ved corner, skudd og corner. Det smeller godt fra begge lag i duellene, men kampen er aldri stygg.  Begge lag holder disiplinen sånn sett. Kudos for det

For det betød en severdig forestilling for oss som valgte potensiell forkjølelse og bort med krimserien Vera på NRK 2.

I ettertid så viste det seg å være et riktig valg. For spenningen og dramaet her på "Fake Kringsjå", også kjent som NHI-banen levde hele veien.  Lyn har sine sjanser, og vi har også nok av sjanser til å ta ledelsen.

Samtidig får dommeren gjennomgå fra begge lag, men forholder seg til tingenes tilstand med en imponerende ro. Om man hadde hatt meningsmåling for vedkommende blant de 22 stemme/spille-berettigede, så ville nok mannen i sort skåra det samme som Jonas Gahr for tiden.

I det vi forbereder oss på å ikke rekke Kiwi som stenger kl 23, så tenner Lyn håpet om seier, og mulighet for å handle asparges i siste liten når det skårer på frispark fra skrå vinkel.  1-0 til Lyn, og vi har kun noen minutter igjen å få til noe på.

Nå er god råd dyre, og ingen har nummeret verken til Sinnasnekkeren eller Lilly Bendriss. Så da er det bare en ting som gjelder:

en siste kraftanstrengelse

Klokka passerer full tid, og både en og to til. Så lemper vi en ball opp i desperasjon. Via et hode og uten at jeg helt skjønner det er vi alene fra kort hold i Lyns boks.

Der gjør Herman B F ingen feil, og til voldsom Gul jubel så har vi utlignet på omgangens nest siste spark. For ved avspark er det klart for dessert.

Ikke til magen, men til sjela og nervene.  2* 5 ekstraomganger står foran oss nå.

Eufori

Lyn fikk seg en skikkelig "Mike Tyson" rett før slutt, og i det vi setter i gang ekstratiden så er de ikke like på hugget. Vi har ball, og skaper noen halvsjanser.

Vi leder ann, men som Macron sliter med å få gehør for "pensjonsreformen" i Frankrike, så sliter vi å få den runde tingen vi sparker, i mål.

SÅ, helt på tampen så kan vi spille av Giuseppe Verdi sin fantastiske Triumfmarsjen (akt 2, Aida) når Adrian V er like kald som en shortskledd skribent!  2-1 til oss og jeg vurderer å tjuvkoble meg til musikkanlegget for å spille Verdi sin fantastiske musikk til folket!

For en herlig kaotisk situasjon

Dog gjenstår det 5 minutter, og Lyn har på ingen måte tenkt å gjøre som united i forigårs. Her skal det kjempes. De får ha ball, men vi ligger kompakt defensivt og samtlige Gule kan søke på sommerjobb som mur mot Mexico om det noengang skulle bli aktuelt etter 24-valget.

Med andre ord, vi klarer å fighte i land seieren!  Såpass store gledesscener er ikke sett på denne siden av Oslo siden russen hadde slipp på Tryvann pre-Covid.

Og at livet er flott å leve for oss bæringer, levnes ingen tvil etter en rask titt på app`en som viser at McDonalds er åpen.

SUMMA SUMMARUM

Lyn ut i 100 og ett. Vi klarer å stå imot et inspirert Lyn-lag, og utover kampen jevnes det meste ut.

På tampen skårer hjemmelaget, men vi har viser moral med stor M og kjemper inn en utligning som gir oss ekstraomganger.

Der avgjør vi det med skåring halvveis, og vi er klare for 2.runde i kampen om pokal med Harald V på!