Ute av G19-NM med flagget til topps

Kvartfinalen mot Ranheim ble en tøff affære. Men vi tar med oss lærdom og beste prestasjon siden 2010 for klubbens del i G19 NM og bygger videre

Under flotte forhold gjorde vi oss i stand til å kjempe om retten til å spille semifinale i G19 NM 

Sola skinte mens vi la grunnlaget
Sola skinte mens vi la grunnlaget

 

Ballbesittende hjemmelag og hardtkjempende bortelag

Man trengte verken å ha sett mange minuttene eller være psykolog for å se at det er 22 spente spillere på Ekstra Arena denne svale høstkvelden. Dette var nok den største enkeltkampen de fleste/alle har spilt så langt. 

En forskjell er at vi ligger lavt og Ranheim finner en viss rytme i sitt pasningsspill. Særlig med nyervervelsen Seydina Mohamed Diop  som også står bak kampens første sjanse når et frispark fra 17 meter settes i krysset. 

At vertene tar ledelsen er nok ikke noe å si på når det skjer etter 18 minutter.  Nok en gang er det Diop som sørger for brød og i alle fall sirkus til de nesten 600 på tribunen! 

1-0 til Ra-ra-ra-ra-Ranheim

Heldigvis slår vi kjapt tilbake. Uten hjelpe av verken Darth Vader, Dødsstjerne eller Imperiet for øvrig.  Vi kommer opp langs høyresiden og Aleksandar Vukicevic kjører litt slalåm får den plasseres motsatt for keeper.

1-1 og jubelen blant oss fire Bærums-fans varmer innerst i sjela. 

Diop ble en konstant trussel på sin høyrekant
Diop ble en konstant trussel på sin høyrekant

Kampbildet ut omgangen er likt det fra før begge lags skåringer.  Ranheim har ball, vi ligger lavt og kompakt. Når det glipper er det primært Diop som finner hullene

Uavgjort på kupongen står seg til pause, der våre Gule skal ha skryt for å kjempe som de skulle vært på Alamo

 

Kalddusj gjorde utgangspunktet vanskelig

Før klubbens utskremte skribent hadde blitt ferdig med "Ranheim-burgeren", så tar vertene ledelsen. Om du nå klarer å gjette målskårer gir det særdeles lav avkastning. For ja....

...Diop er frempå igjen.  Hurtige vendinger og en kanonkule i kassa mens den siste rest av burgeren går ned. Ai ai ai , 2-1 så tidlig var en kalddusj og det er det siste man trenger når sola gikk ned i kveld

For det ble kaldt å se på og det ble vanskelig utgangspunkt for oss med 43 minutter igjen å spille. 

Vi står i fighten, og gjør også taktiske omdisponeringer. Som fører til at vi har noe mer ball på midtbanen. Men hadde dette vært boksing, og sjanser skapt vært poeng. Så leder Ranheim a la Mike Tyson i sin storhetstid. 

"Hope in a hanging snore" som en legendarisk trønder sa en gang
"Hope in a hanging snore" som en legendarisk trønder sa en gang

Håpet lever og vi setter innpå friske krefter med halvtimen igjen. Men med grillen slukket og tiden knapp, så er ikke følelsen fra tribunehold optimistisk. 

Så kommer det ett mål til på tampen, men det tilhører Nobelkomiteens første formann sin hjemby. Altså Bernhard Getz og hans elskede Ranheim. 

3-1 og Ranheim får om ikke noen Nobelpris, så æren av å gå til semifinale. . 

For vår del er et intet å utsette på guttas vilje og innsats, men det var 21 gode spillere og 1 spiller som man sikkert får høre mer om på høyere nivå enn dette! 

Game, set and match Diop og Ranheim
Game, set and match Diop og Ranheim

Vi takker for flott mottakelse og ønsker Ranheim lykke til i semifinalen!  Dere skapte en bra arrangement med mange folk! 

 

Kampfakta 

Kvartfnale G19 NM

Ranheim- Bærum 3-1 (1-1)¨

 

Mål: 1-0 Diop (18.), 1-1 Vukicevic (20.), 2-1 Diop (47.), 3-1 Torp-Helland

Tilskuere:  585 (og en flokk trekkfugler midtveis i 2.omgang)

Laget:  Reinertsen-Ødegaard Aasen- Holm- Mitchell- Klausen- Skogland- Faltin Ørbeck- Tollefsen- Hertzenberg- Vukicevic- Bardari