U21 og G19: To kamper endte med dobbel moro

Vi tok imot Asker*2 på en strøken AJ Arena, og det var ikke bare sola som skinte denne flotte vinterdagen.

U21: Vi gled av sted

Det første tegnet på at dette skulle bli en flott dag var når frosten ga slipp og "Vie Muumilaaksoon" dundret på anlegget til i alle fall speakers glede.

Vi tar tak i kampen og er det førende laget de første 10-12 minuttene. På den tiden har vi også rukket å få betalt for godt spill i form av kampens første mål.

Vi vant ballen høyt oppe, i det Asker insisterte på å spille seg ut med korte pasninger. Noe de ikke helt fikk til, og når vi brøt de høyt kom sjansene slik Joe Burrow ble "sacket" i første halvdel av årets (NFL)-sesong.

Vi fører ann

Så kvikner gjestene til, og resten av omgangen er jevn. Nå er det jo ikke noen poeng som deles ut, men om det hadde vært boksing ville nok dommertrioen gitt oss en 10-9 seier.

For begge lag har sjanser, samtidig som begge lag tidvis forsvarer seg. Kombinasjonen av alt betyr 2-2 i det rundt 30 tilskuere trekker til kiosken for varmt og godt.

I de siste 45 minuttene så er vi klart bedre. Typ Løvenes Konge 1 mot oppfølgerne, eller Estland mot Norge i kvinnestafetten som pågikk samtidig, om du vil.

Om så lyset hadde gått og kampen hadde blitt spilt på "70.000 favners dyp , så hadde vår Gule rekrutter funnet hverandre.  For slik det svingte av spillet vårt i 2.omgang har ikke skjedd på området siden Cardi B gjestet Kadetten pre-covid.

Alt i alt så ender med med fem mål til oss og smultring til gjestene. 2-2 + 5 mot 0 gir etter intens regning 7-2 og hva Sølve Grotmol ville erklært for "heimesiger".

Vi tar med oss en ok 1.omgang der Asker mønstret flere med betydelig A-lagderfaring, og en knallsterk 2.omgang hvor fyrverkeriet kom 6 uker etter normal oppskytning.

Flott fotball under fantastiske forhold - AJ Arena

G19: Ny kamp, vi følger i kjempers fotspor

I det våre eldste juniorer gikk av banen, mønstret vi spillere som ikke har vokst opp med Spice Girls, Zidanes hodemist eller Bondevik 2-regjeringen.

På samme ark er Asker også i denne kampen. Det er liten vits å drive med stemmefiske blant de 22 utvalgte i det kampen sparkes i gang.

Vi klarte å spille oss ut fra egen boks til motstanders

Mye av det som skjer her, har de som også fikk med seg forrige kamp, allerede sett. "Deja Vu All Over Again som Fogerty sang lenge før gutta var født.

1-0, så 1-1 umiddelbart. Så er det noenlunde jevnt helt til det ikke er det. Da har vi passert halvtimen. Derfra og inn er kampens utfall like gitt som kommunevalget i respektive kommuner. Det meste handler om marginen.

Nå er jo ikke resultatet uken etter Superbowl så viktig, men om man ser på spillet bak resultatet så gir det oss grunn til å håpe på en flott start på sesongen.

For som med U21, så har vi ingen Stevie Wonder på laget. Vi finner hverandre på små og store flater, og vi er bevegelige enn Tom Brady i "pocketen".  Her snakker vi fart med andre ord.

Også som U21 så ender det med "heimesiger" 7-2 og da er det god stemning over et glass cola i klubbhuset etterpå.

Et av i alt fjorten mål mot Asker i dag

SUMMA SUMMARUM:

Begge lag spilte godt offensivt med flotte kombinasjoner og mange løp.  Defensivt er vi ofte til stede, og mye blir ryddet unna før Ludvig i Flåklypa rekker å bli redd.  Over 35 spillere i aksjon fra 05 og ned til 08 gleder også, da vi har et spenn på årsklassene som kommer som vårblomstene om ikke så alt for lenge ...forhåpentlig.