Til minne om Bjarne Fosmo

Bjarne Fosmo (87) har stekt sin siste vaffel og merket sin siste bane for Bærum Sportsklubb!

Annen pinsedag fikk vi vite at klubbens mangeårige «altmuligmann» Bjarne Fosmo hadde gått bort pinseaften. Bjarne var en sann klubbmann, slike som gir flere tiår av sin fritid uten å ha barn i klubben, slike som knapt finnes mer.  Bjarne kom ganske riktig til klubben med egen sønn på 90-tallet, men det var da han ble førtidspensjonert fra Meteorologisk Institutt da han var tidlig i 60-årene at han meldte seg til tjeneste på klubbhuset. Han hadde vært litt med tidligere også, men det var da han ble førtidspensjonert at han brukte det meste av tiden på Kadettangen. Bjarne hjalp til der det var behov, han vasket og klargjorde drakter og var materialforvalterassistent for legendariske Alf Johansen som fikk Nikkenprisen for sin innsats for klubben i en alder av 86 år. Bjarne overtok etter hvert som materialforvalter tidlig på 2000-tallet, men hadde da i tillegg til å hjelpe til med den rollen allerede i mange år, merket banene på Kalvøya, klippet gresset på Ila der A-laget trente en lang periode før det ble kunstgress på Sandvika stadion og gjort alle typer ærend med og uten bil. Bjarne var en «ja-mann». Før Kalvøyacupene kunne han være på Kalvøya fra morgen til kveld for å merke baner i sandaler og shorts og med veske på magen, men timene gikk, og mat og drikke glemte han. Hvert år.

Bjarne elsket å skjemme bort A-laget med vafler hver tirsdag eller var det torsdag, og han var gul og sort i hjertet. I en del år var han med i støtteapparatet da A-laget spilte hjemmekampene, og gikk ballen til sjøs over gjerdet, forsvant mannen samme veien, for å miste en ball til tolvhundre kroner var uhørt. Da han etter hvert fikk sin plass på tribunen kunne alle høre om han var fornøyd eller misfornøyd med lagets prestasjoner og med dommeren. Han hatet å tape, en god egenskap for en som elsket spillet og klubben. Bjarne var også glad i gresk dans, og hver tirsdag lånte han salen i klubbhuset til en gruppe som drev med gresk dans og musikk. Da ble det liv – rai rai – ikke en ideell dag for styremøter på klubbhuset ;-)

Klubben fylte 100 år i 2010 og Bjarne var en av dem som mottok hedersmerket for lang og tro tjeneste. Bjarne fortsatte å arbeide ulønnet for klubben flere år etter det, men de siste årene kjørte han ikke bil og radiusen fra hjemmet på Gjønnes ble innsnevret. Likevel kom han gjerne innom klubbhuset, leste avisene og spiste med de ansatte, og om det passet lagde han stadig Bjarnes vafler, gjerne med drill og i tiliters bøtter. De siste årene var Bjarne preget av alderen, men stadig interessert, og stadig å se på tribunen, nå sist i mai. Samme kveld som han så sin siste kamp falt han og brakk lårhalsen. Pinseaften ebbet livet ut på Carpe Diem. 

Bjarne var interessert i menneskene i klubben, han spurte alltid om hvordan det stod til med barn og kone, brødre og søstre. Vi vil savne dugnadsmannen, men først og fremst vil vi savne mennesket Bjarne Fosmo. Takk for alt du gjorde og for den du var, Bjarne! Hvil i fred!  Våre tanker går til Karin og guttene.

For alle venner i Bærum Sportsklubb

Dag Egil Strømme og Inger Breifossmo

Tidligere styreleder og kontorsjef