Tap for Sotra

Det ville seg ikke i begge boksene i 1-2 for Sotra borte.

Sotra er en velkjent motstander de siste årene. De er gode med ball og det går raskt fremover med de.

God start- så kladdet det

Vi går offensivt til verks i innledning. Når vi står høyt vinner vi ofte ball høyt, og man trenger ingen ph.d i Kants logikk for å konkludere med at veien til Sotra sitt mål er kort.

Vår første store sjanse kommer etter ti minutter når vi rykker fremover på kant og det er kun en forsvarsspiller med skostørrelse 47 som hindrer en enkel "tap-in"-skåring.

Derfra så våkner hjemmelaget mer til liv. Like etterpå har de et frispark som er godt slått inn i vår boks og kun en leopard-imitasjon fra Skretteberg hindrer at vi får en tidlig baklengs.

Så følger en periode der begge lag ligger dypt når motparten har ball. Dog skal det innrømmes at i antall pasninger og treffprosent så er Sotra to hakk høyere enn oss på det.

Til tross for det er det ikke slik omgangens to store sjanser midtveis oppstår. De kommer når vårt forsvar er rufeste både i pasningsspill og organisert på lik linje som en hvilken som helst italiensk regjering mellom 1946 og til i dag.

To alene med keeper kunne ført til to baklengs. Men en sprellende Skretteberg redder den første og forstyrrer på den andre. Så det er målløst.

Daniel holdt oss i kampen utover i 1.omgang

Dog er det mer enn trekkfugler i lufta over Sotra nå.  For kombinasjon av utviklingen av omgangen og vår historikk med baklengs betyr ofte en baklengs.

De som venter på noe "godt", venter sjelden forgjeves hevdes det. Uansett så kommer baklengsen den. Langs kant og et godt løp som betyr skåring fra kort hold.

Vi blir baktunge. Det kladder og hverken pasning eller bevegelse sitter utover omgangen.

AJ leverer nå også mål

At AJ produkter leverer kvalitet i kontorrekvisita vet vi godt. Vår egen nysingering Anders Johan Johansen blir faktisk kalt for "AJ" og på overtid så er det han som kriger inn utligningen. Ikke helt fortjent, men vi tar den i det pausesignalet går på neste touch.

Vi rotet det til (defensivt)

Vi har tatt grep i pausen. En ting er at debutant Lundal byttes ut med Arvesen, men vi ligger mer komptakt med forsvaret. Dermed færre sjanser, selv om det gjelder begge veier.

Første sjanse i siste omgang kommer på et frispark for oss etter 58 spilte. Rasmus Løvseth Sørensen skyter knallhardt, men keeper i full strekk redder skuddet til corner.

DSC_0089.JPG
Vi fant ikke hullene i Sotra sitt forsvar

Derfor så kjipt at minuttet etterpå gilpper igjen bakover. Vi får aldri klarert en ball, og på tredje forsøk fra særs kort hold er jobben enkel med å hamre den inn til 2-1 ledelse for Sotra.

Vi har vært i denne posisjonen før, senest mot Alta for to uker siden. Så muligheten for poeng med hjem som overvekt i bagasjen var absolutt tilstede.

Men det betinger mer flyt i midtbaneleddet + offensiv 1/3. Med unntak av en heroisk sluttspurt så er vi ikke der. Vi får noen ok sjanser på slutten, men når vi ikke skyter fra inne i boksen. - Ja da blir det vanskelig å skåre.

Rett nok har den amerikansk fotballsesong startet nå, men vi må ikke føre ballen over linje for mål i denne sporten.

Dermed med få avslutninger resulterer det i 1-2 tap og null ekstra avgift hva overvekt i bagasjen angår.