
Nå blir det demensfotball på AJ Arena
Les mer om klubbens siste samfunnsprosjekt her Samfunn
I samarbeid med Gåfotball Norge og ivrige representanter fra både Seniorgruppa og Gåfotballgruppa, blir Bærum Sportsklubb nå en av ti pilotklubber i Norge som deltar i et prosjekt som handler om gåfotball for mennesker med demens-diagnoser. Prosjektet, «Det går i ball» har som formål å tilby lavterskel fotballaktiviteter for mennesker som er rammet av sykdommen.
Etter flere måneders planlegging – kan vi nå offentliggjøre at vi setter i gang med aktiviteter allerede til høsten her på AJ Arena.
Prosjektleder, og aktiv gåfotball-spiller i klubben, Ole Bjørn Harang, har lagt ned mange timer sammen med blant annet Ole Åker, Inge Johnson, Ulf Kjeldsø og Trond Øvergaard fra Seniorgruppa de siste månedene for at Bærum kan ta del i dette prosjektet.
- Fra forskerhold, blant annet fra Nasjonalforeningen for folkehelsen, fremheves det at gåfotball for demente gir svært gode resultater både fysisk og mentalt. Vi gamlegutta i Bærum Sportsklubb fikk lyst til å bidra i dette viktige samfunnsprosjektet. Dette skaper verdier for de som er rammet av demens og ikke minst de pårørende. Vi frivillige synes det er stort å kunne bidra med noe som virkelig gir mening for andre, sier Ole Bjørn Harang til baerumsk.no.

Demensfotball-prosjektet mottar støtte fra både Gjensidigestiftelsen og Nasjonalforeningen for folkehelsen som skal bidra til å løfte gåfotballen som en sosial, inkluderende og helsefremmende aktivitet.
I oppstartsfasen vil det bli satset på èn trening i uken – med felles hygge og samvær på klubbhuset etter trening, med pårørende og frivillige rundt prosjektet. Bærums gode samarbeidspartner Kiwi er med som sponsor for klubbens demenslag – og bidrar dermed også til tilrettelegging for det sosiale aspektet utenom banen.
Allerede denne uken gjennomførte støtteapparat og frivillige rundt prosjektet kursing om demens-diagnosen i regi av Bærum kommune på AJ Arena. Tre gode timer med faglig input, samtaler og planlegging sammen med demensrådgiver i kommunen, Trude Bøe Cousins.

Her lærte vi blant annet om effektene av fysisk aktivitet for mennesker som er rammet av demens-diagnosen. Forskning viser blant annet at ukentlig fysisk fostring kan forsinke utviklingen av demens hos mennesker som er rammet av sykdommen.
Styreleder Christian Skjelderup er stolt over klubbens siste samfunnsprosjekt.
- Som klubb med dype røtter i lokalsamfunnet, er vi stolte over å kunne lansere Demensfotball på AJ Arena. Dette er mer enn et idrettstilbud - det er et felleskap som gir håp, mestring og mening til mennesker som lever med demens, samt deres pårørende. Dette prosjektet treffer midt i kjernen av hva Bærum Sportsklubb ønsker å stå for. Vi ser frem til å være med og formen en ny arena som forener fotball og omsorg, sier styreleder Christian Skjelderup til klubbens nettside.

Nysgjerrig på prosjektet eller lyst til å bidra?
Kontakt Ole Bjørn Harang: olebjornharang1@gmail.com
Eller Dag Vegel: dag@baerumsk.no