Junior NM: Sommeridyll mot Årvoll

Alt lå til rette for en festforestilling mot Årvoll i jr. NM 2 runde

Sjelden har AJ Arena vist seg fra en vakrere side. Sola var fremme, en liten forfriskende bris og med en del folk i området på land og på vann.

Men ikke i vann, for der er det fortsatt bikkjekaldt. Ei heller var Jesus å se gående på vannet.

Av de par hundre i omegnen , så befant ca 85 av de seg på tribunen og de fikk se et Gult lag som tok kontroll på kampen umiddelbart, og derfra og inn var førersetet Gult som i en harry Lamborghini.

Vi eide ballen i store deler av kampen

God start, men målet uteble en stakket stund

Ett minutt før avspark så var det kun oss og dommertrioen som hadde dukket opp. En solid spurt fra assistentdommer senere, så kommer Årvoll ut, slik at vi sparket i gang kl 1204.

Nå er jo russetida over, slik at ingen har noe de skal rekke en lørdag.

Vi gjør som båtene i bakgrunnen, går rett opp i solid marsjfart og med det skaper vi både en og to sjanser tidlig. Årvoll jobber iherdig og holder unna...enn så lenge.

For når klokka har passert 10 spilte, så ser man at det er klar forskjell på lagene. Det er som å se Norge i hockey-VM mot Kanada, eller City mot united.

Rett nok! For vi får uttelling for vårt overtak i det 11.minutt når Herman A B F skyter stolpe og inn fra 6-7 meters hold. Det er vår tredje solide sjanse, så greit med noe ketsjup.

Med målet blir oppoverbakken til gjestene med ett brattere. Vi triller ball, noen ganger på rktig vis, mens andre ganger blir vi vel direkte (utålmodige). Likefullt så kommer 2-0 ved Andreas V.

Nå er det ikke sommeridyll for gjestene. For sykkelkjede har falt av og de skal klarte godt i "fjellet" for å henge med oss i den Gule ledertrøya!

De står ok defensivt, men vi maler på slik man gjerne gjør i mai. Være seg på banen, på stabbur (skribent bor i Lommedalen), eller selve huset.  Så vi maler de i senk, og 3-0 er ett faktum like over halvtimen spilt. Nok en gang Herman A B F.

Som også står seg til pause. I en omgang vi starter best, og har kontroll på. Om noe burde vi nok skåra ett par til. Men man gjør gjerne juniorfeil i juniorfotballen, og da får man ikke bedre betalt

SOLID 2.OMGANG

Man kunne bortimot "copy pasted" hva som ble skrevet i 1.omgang til å beskrive de siste 45 minuttene og. For så forskjellige var de ikke. Vi fikk mer rom og tid. Da gjestene fikk færre og færre krefter jo lengre vi spilte.

Fem minutter ut i 2.omgang så fullfører Herman A B F en spiss drøm:  Hat-trick! 4- 0 og fir-toms spiker i Arvoll-kista er hamret kontant ned!

Herfra og inn så blir det en transportetappe, en oppgave vi løser til godkjent i min bok. Joa, litt ego og triks blir det, men langt oftere så spiller vi fin "en-touch", trekant og "klikk-klakk" med hverandre.

Da kommer sjansene og ja, da kom målene. Så faktaboks for hvem som skårte herfra og inn. For i stedet for å beskrive alle skåringene våre, så tar jeg det kort og godt oppsummert med at de gangene vi kom til store sjanser var når vi hadde disiplin og spilte som lag.

Så ønsker jeg å få frem det defensive. Rett nok har Korsvoll en stor dobbel-sjanse etter 75 minutter, og de skulle hatt "elfmeter" etter 80 spilte. Men det vil seg ikke for gutta dekket i nasjonens farger. Sånn sett var sikkert 17.mai morsommere enn (tredje) dagen derpå!

For Gul del så avslutter i helt ok. Vi skaper en del på ulikt vis. og i alt skårer vi åtte mål.

Vi fikk mye plass og tid i Årvoll sin boks utover 2.omgangen

Da ender dagen bedre for oss enn hvordan Premier League-sesongen endte for Arsenal.  Det er det noen som finner glede i!

Kampfakta 2.runde i junior-NM

Bærum Jr- Årvoll Jr  8-0 (3-0)

Laget:  Skrefsrud- Holm- Øya- Mitchell- Wyke- Ørbeck- Fries Børke- Ødegaard Aasen- Victorio- Lauvstad- Arvesen

Benk:  Samelko- Abdulkarim- Hellum Moe- Sorter- Aven

Mål:  1-0 Fries Børke (11.), 2-0 Victorio (20.), 3-0 Fries Børke (32.), 4-0 Fries Børke (50.), 5-0 Victorio (59), 6-0 Victorio (61.), 7-0 Lauvstad (72.), 8-0 selvmål) (74).

Gule kort:   Alle fulgte Kardemomme By-loven