G19: Jevnt og trutt mot Asker i NM

Kampen bar preg av to lag som slet med å skape så mange sjanser, og derfor ble ikke kampen avgjort før helt på tampen

Etter å ha slått Hønefoss borte i 1.runde, så ble vi satt opp hjemme mot våre rivaler Asker i kampen om gyldig billett til 3.runde

Mange av gutta kjenner hverandre godt fra kamper i 4.div senior, treningskamper og ikke minst i skolehverdagen.  Basert på det så trudde skribenten på en knokkelkamp med trøkk.

Som så ofte før, så tok jeg feil der.

For det ble en søvndyssende affære.  Hadde jeg bare hatt nok mobildata til å se "Distriktnytt, versjon Møre og Romsdal"  .  Men det er slutten på måneden, og da er det lite mobildata i banken.

Skulle det komme mørke skyer i horisonten?

En jevn omgang

Ingen av lagene fester noe grep. Det blir litt "Frank Løke drar opp og ned Everest" over det hele. Perioder er bra, men det er perioder hvor lagene virker som de er på hotell i Katmandu og spiser chips.

Flere på tribunen kommenterer det samme. Mangel på tempo for det hele til å se ut som en treningskamp seint i januar fremfor cup-kamp i mai.

Og det er nettopp på slurv vi helst kun ser i oppkjøringen til sesongen som resulterer i kampens første mål.  En svak slått crosser av oss, og to gange betong-touch senere, gjør sitt til at Asker tar ledelsen etter overkant kvarteret spilt.

Vi nådde ikke alltid frem i starten av kampen

Heldigvis er det tid igjen, og vi finner frem noe vilje. Etter et par-tre halvsjanser så får vi tildelt straffe. Kaptein Jonas M går frem.

Den treffer keeper...

...men ikke mer enn at den finner veien bak sisteskansen. Så etter ca halvtimen spilt er det likt også på resultattavla.

I samme sekvens så brenner noen vafler seg, men det leveres like bra i kioskbua som ute på banen.

På tampen når vaffelhaugen har vokst seg svær til pausekøren, så klarer vi Gule å ta ledelsen og. Et skudd fra Jesper T H treffer stolpe, men på innsiden slik at ballen havner godt over linja.

2-1 står seg til pause. Litt flyt, men vi er kanskje 55-45 bedre totalt sett de første 45 minuttene?

Asker går ut i hundre

Da snakker jeg fotballaget. For togene på stasjonen står stort sett bom stille.  Så det er ikke der de sort-hvite har funnet inspirasjonen foran de siste 45 minuttene.

For gjestene fører ann innledingsvis. La det ikke være noe tvil om det.

Vi ble presset bakpå i innledningen av 2.omgang

De skaper halvsjanse på halvsjanse, og det er både regn, mygg og en baklengs som ligger i lufta. En slags særs lite ønsket treenighet sett med Gule solbriller.

Kun minutter senere blir vi bitt av Asker-myggen når de fortjent utligner. Nå kjenner vi på tribunen den klassiske "Kadda-trekken".

Derfor gledelig fra sidelinja å se at vi vil. Om det ikke alltid har sett sånn ut til nå, så på 2-2 kommer vi mer "opp i ringa".

Foran de omtrent 120 på tribuna så skaper vi stadig flere og større sjanser. Dog så tikker stadionuret av gårde, og det vil overraske få om det ender med ekstraomganger og "elfmeter" etter det.

Jeg ser flere trekke igjen jakka nettopp med den troen om at denne kvelden kan bli lang.

Blant annet derfor er det gledelig at vi klarer å omsette sjansene vi skaper på tampen. Først ute er Adi B, før Alexandar V punkterer bortelagets drøm om å reise en langhelg til Bjørnevatn i cupens 3.runde

For om ikke nødvendigvis så langt nordpå, så er det i alle fall vi Gule som stikker av meg seieren etter en sluttspurt.

Alt i alt ok at vi vinner, men vi er kun klart bedre det siste kvarteret. Det holder og da håper i alle fall "husskalden" på at vi får en skikkelig tur til 3.runde.

Kampfakta

Bærum G19- Asker G19     4-2 (2-1)

Laget:  Samelko- Holm- Klevberg- Mitchell- Klausen- Holter- Skogland- Ørbeck- Hertzenberg, Laustad- Vukicevic

Innbyttere:  Reinertsen - Seip Andresen- Thorsen- Hansen- Huitfeldt- Bardari- Tollefsen- Mæhlum

Mål:  0-1 Arnesen (18.) - 1-1 Mitchell (26.) - 2-1 Holter (35) - 2-2 Edstrøm (47,) - 3-2 Bard

Tilskuere:  120, derav ca halvparten med paraply