- De rutinerte viser de unge veien

I årets sjette siste kamp ventet Flint på motsatt halvdel i vindkastene på AJ Arena. Det tok tid før det fyrte til slutten.

En typisk høstkamp på og utenfor er dagens setning om man ikke vil lese mer. Det kladdet, men det ble flotte farger og mål - til slutt

 

Lovende start - så jevnt

Som mot Ullern forrige lørdag, så går vi ut i hundre. Vi fester ett visst grep og skaper (halv)-sjanser med å vinne ballen høyt.  Også som i forrige kamp, så avtar presset etter hvert og det hele jevner seg ut. 

Begge lag har noen sjanser og ball, men det blir med noen små "jabs", aldri knockout. På mange måter minner det om Spinks mot Holmes i 89, for de av dere som ikke trenger å børste støv av boksehistorien. For alle dere andre, tenk Kasakhstan mot Norge i fotball.

Tett i begge boksene - så til pause sto det dobbel smultring
Tett i begge boksene - så til pause sto det dobbel smultring

Pasningsfeil, brudd og mangler på avslutning er oppskriften på 0-0 når lagene går til pause, og de vel 100 fremmøtte stiller seg i pølsekøen. 

Frem og tilbake i 1.omgang
Frem og tilbake i 1.omgang

 

Juba-Jubel etter tre assist fra Evenezer 

2.omgang er bedre og mer underholdende enn de første 45 minuttene. Det blir som å starte med "Mot i Brøstet" for så å se "Seinfeld". 

Arvesen fyrer opp etter 54 minutter, såpass mye at dagens første kort blir delt ut.  Det kgl.norske utenriksdepartment er kanskje ikke en karrierevei for vår kaptein, men han er lederskikkelse som fyrer opp spillerne. 

Han går helhjertet inn i hver duell, og vi bryter Flint gang på gang. Spillet rulles opp, og antall sjanser øker i takt med at tiden nærmer seg reker, vin og sang. 

Samtidig skal det innrømmes at gjestene har sine muligheter. Men når det kommer til selve avslutningen, så blir det i all hovedsak "Gudfaren 3" over det hele. Altså lite kvalitet i forhold til oppbygningen av angrepet (eller trilogien).

Stort sett god defensiv kontroll i egen boks
Stort sett god defensiv kontroll i egen boks

I det kvarteret gjenstår så brytes bålforbudet i området.  For nå tar kampen full fyr, og det i form av mål og diskusjoner som ikke egner seg i stillekupeen på VY sitt nattetog. 

73 min er spilt når innbytter Evenezer slår en fin ball til Juba Moula som vender venstre-høyre og setter inn vårt ledermål fra kort hold! 

Ca 10 min etterpå er det samme duo som finner rytmen igjen. Banens yngste viser seg gammel nok med smarte valg. Nok en herlig assist til Moula og "Bærum Bærum" kan for andre gang gjalle over lydanlegget.

 

Så blir det en viss spenning på slutten. For neste mål er Flint sitt.  Til tross for en del ballinnehav, så klarte vi å stå bra imot rent defensivt. Men i løpet av 90 +, så kan det glippe selv for de beste

 

Nettopp det som skjer, og 2-1 med ca fem min å spille.

 

Men de som ventet på en sluttspurt fra gjestene fra Norges eldste by, fikk ikke den forventningen innfridd. Forhåpentligvis er det mer bensin på bussen hjem, enn på tanken til spillerne i hvitt. 

 

For de blottlegger seg og på overtid er det "game,set and match" når seriens klare toppskårer setter sitt 27 mål i seriespill.  Hittil har Lasse Bransdal et målsnitt på 1.17! 

Alt i alt vinner vi på en middels dag. For treffprosenten på pasninger kan med fordel høynes, i tillegg skapes det for lite sjanser (i 1.omgang) . 

Det som gledes er at stadig flere yngre viser at de utvikler seg i NT-ligaen.  Så er det jo hjelpsomt at man har gode veteraner som viser vei!

 

Norsk-Tipping-LIGAEN avd. 3 - runde 21

Bærum-Flint  3-1 (0-0)

AJ Arena 103 tilskuere (og noen trekkfugler)

Mål: 1-0 Moula (73.), 2-0 Moula (82.), 2-1 Lie Jensen (85.), 3-1 Bransdal (90.)

Gule kort: Arvesen (5.), Augdal (2.)

Laget: Vedeler, Dacic, Hafskjold, Sivertsen, Ødegaard Aasen, Haugen, Selvær Arvesen, Augdal, Haugen, Myrmo, Bransdal, 

Benken: Reinertsen,Hertzenberg (inn for Augdal 56.), Forcha (inn for Augdal 59.), Frobenius (inn for Selvær Arvesen 90.),Holm, Knutsen