Viktig og flott fotballhelg for gatefotballen!

Siden fredag har hele anlegget vårt vært tatt i bruk for å ha plass til NM i Gatefotball. Et arrangement som siden oppstarten i 2008 har vokst seg stadig større. Denne helgen har det vært over 400 deltakere, i tillegg til alle de frivillige som har fylt alle mulige roller.

Varaordfører Siw Vikan åpnet helgen og kunne fortelle -«at vi har mulighet å bruke dette flotte området for en så viktig sak, gjør meg stolt på vegne av Bærum kommune«

Fra vår klubb har damelaget og juniorspillere bidratt helgen igjennom, men også Frelsesarmeen m.fl. har mange i sving for å få alt til å gå rundt.

Juniorlaget og damelaget har vært klubbens bidragsytere under turneringen- et stort TAKK til dere!

Om gatefotball i regi av Frelsesarmeen!

• Frelsesarmeens gatefotball er et lavterskeltilbud for hjemløse, rusavhengige, tidligere innsatte og andre sårbare grupper, og drives av Frelsesarmeens rusomsorg.

• Målet er å skape positiv vekst i spillernes liv gjennom aktivitet og sosiale samlinger.

• Frelsesarmeens gatefotball har lag i over 20 byer i Norge (2021).

Steinar Sørlie- Soneleder for Frelsesarmeen på Østlandet

Steinar Sørlie- tidligere toppkeeper og nå soneansvarlig for Gatefotballen i Frelsesarmeen!

Steinar har brukt alle døgnets timer til all mulig arbeid for å tilrettelegge for at arrangementet skal gå så strøkent for seg. Innimellom nedrigg og sjauing tok vi en prat med en av mange som er uvurderlige i sitt arbeid for Gatefotballen.

Dette er en helg med mening! Man ser hel tiden her nede hva det betyr for så mange det arbeidet vi gjør. Det er folk som jeg møtte for ett år siden som slet med angst, som nå ser meg i øya når vi snakker, tar initiativ og påtar seg oppgaver. Er mange som har tatt store steg mot en tilpasset dag i arbeidslivet og får via fotball og jobb en arena bort fra rus og vonde tanker!

For dette er mer enn bare fotball. Vi arrangerer kurs, har samtaler og følger opp hver enkelt i sin hverdag opp mot NAV, arbeidsgiver og annet. Fotballen har mange gevinster, og blir fellesnevner for samholdet og trimmen, slik at hverdagen ikke lenger er så tøff som den var med et liv i rus.

Så vil jeg benytte sjansen til å takke Bærum Sportsklubb som har lagt til rette for oss for andre året på rad. Fasilitetene er flotte, sentrale med kollektivtransport og hotell, og så har dere mange i klubben som har bidratt hele helga igjennom. Dette er ett godt samarbeid!

Cathrine – ildsjel bak Sandvikas damelag

Cathrine takker for kampen mot Harstad

Sportsgleden gjorde at hun tok initiativet til å starte eget damelag i Bærum som hun nå leder. Laget har eksistert i 3 år

– Jeg blir kjent med så vanvittig fine folk! For meg er det viktigst at jentene har det bra, ikke at vi er best.

For til tross for at ikke ballen ikke helt spretter damenes vei, så er de NM i pågangsmot og idrettsglede

Vi taper med færre mål enn vi gjorde i fjor. Så det går fremover. Vi blir stadig flere og satser videre mot nye sjanser neste år

Arrangementet samler folk fra hele landet

Fra Mandal sør til Harstad i nord så har det vært yrende liv her nede på «Kadda» helt siden opprigg torsdag kveld! På lørdag var det bankett og aldri har «Bobla» vært så fin som akkurat lørdag kveld.

Med bankett, Champions League på storskjerm og annen underholdning så rommet «Bobla» over 400 personer.

På søndag formiddag var det Gudstjeneste i regi arrangøren, og mellom alt det har hallen vært benyttet som matsal, møtested og sosialt knutepunkt.

Fullt trøkk på kampene, med mange ivrige rundt!

På vegne av Bærum Sportsklubb så takker vi alle deltakere, Frelsesarmeen, Bærum Kommune og alle gode samarbeidspartnere for en flott helg!