– Vi kan rykke ned

 

junior_elite_gen7_s-150x150

Fare for nedrykk.

(Bærum-Stabæk 1-2) – Vi må tørre å snakke om at dette kan gå riktig galt, sier hovedtrener for junior elitelaget, Lars Richard Bache.

Lokaloppgjøret mot Stabæk endte med nok et ettmålstap for Bærum-juniorene. Og de har havnet i en situasjon som har vært ukjent for laget og klubben de seneste sesongene. 2008 var senest juniorlaget måtte spille 1. divisjon. Siden har man vunnet mange flere kamper enn man har tapt.
– Vi er ikke forberedt på dette. Verken sesongforberedelsene, vinterens treningsarbeid eller de første kampene i seriespillet indikerte at vi skulle ligge der vi ligger. Nå er det en stor utfordring vi står overfor. Selvtilliten er tynnslitt, sier Bache.

- Det blir en kamp mot nedrykk i år, tror junior elite-trener Lars Richard Bache.

– Det blir en kamp mot nedrykk i år, tror junior elite-trener Lars Richard Bache.

Grov balltap
Mot et Stabæk-lag i toppform var det nær de siste minuttene at Bærum skulle få med seg poeng. Men kampen sett under ett var det ikke urettferdig at gjestene halte seieren i land. Stabæk stresset Bærum knallhøyt i banen fra start og hjemmelaget gjorde mange feil under det aggressive presset de ble utsatt for.
Begge skåringene var da også personlige feil fra Bærum. En midtveis i første omgang da markeringen i returrommet ble glemt etter en dødball, og et grovt balltap på egen halvdel midtveis i den andre.
Bærum hadde også noen store muligheter, og da Simen Solstad banket inn 1-2 ti minutter før slutt, fikk laget trua på poeng og trykket på mot slutten for å få det.

Angrepsspillet til juniorgutta denne kvelden var urytmisk, og pasningskvaliteten og valgene ikke slik de ønsker de skal være. Vel var Stabæk gode, men Bærums prestasjon var under pari. Og det ble igjen en kamp der juniorene i gult nesten var gode nok. Slikt blir det lite poeng av.

Mye læring

– Det er ingen tvil om at vi har kommet i en situasjon der faren for nedrykk er overhengende. Denne sesongen blir en kamp for å berge plassen i interkrets, og det er ikke gitt at vi klarer det. Vi må innse situasjonen og innstille oss på en lang kamp som varer til oktober, sier Bache.
– Skulle vi klare dette er det imidlertid enormt mye læring i det. Det er lett å være god når man vinner mye. Det er mye mer slitsomt å tape. Det er nå vi ser hva slags materiale både gutta, trenerne, støtteapparatet og klubben er bygget av, sier Bærums juniortrener.