Ukens lag: G19 Elite

Vårt flaggskip i junioravdelingen spiller i den fremste serien på Østlandet, nemlig Interkrets A. En serie hvor vi har hatt tilhold siden opprykket fra IK B i 2019.

Kamparena er Interkrets A og 4.div senior for våre beste juniorer før de går over til de voksnes rekker og forhåpentligvis A-lags spill (slik som Christian Arvesen, Theo Agelin, Oskar Haugli, Oskar Ihlen og Max Myrmo som alle har kontrakt med A-laget i 2022)

Dette er gjengen som utgjør Bærum G19 Elite i 2022:

Bak fra venstre: (Ass.trener) Daniel, Julius, Jon, Mathias, Leander, Simon, Magnus, Adrian, Eirik, Jesper (Hovedtrener) Trond

Foran fra venstre: Said, Jasper, Navid, Thomas, Leon, Jakub, Rafael, Ludvik, Simen, Lukas

(Jonas og Isak var syk under fotoseansen)

Lagets sammensetning

Laget er en fin mix med spillere fra alle tre årganger. De eldste består av mange som har vært i Bærum hele livet og som har rikelig med erfaring fra høyt nivå. Våre to yngre årganger i form av 2004 og 2005 består i større grad av eksterne spillere, dog noen med fortid fra barnefotballen her nede på Kadda

Årets trenerteam: Trond Andersen og Daniel Mitchell Moe

Spillere inn: Lukas F. Ørbeck (fra G18), Jakub Samelko (fra G18), Jon Øya (G18), Leon W. Ottesen (G18), Jonas Mitchell (Asker Fotball), Jesper T. Holter (Asker Fotball) Eirik Holm (Fornebu FK), Ludvik Hertzenberg (Fornebu FK), Rafael Sorter (Fornebu FK), Adrian Vangnes (Fornebu FK),

Spillere ut: Oskar Ihlen, Oskar Ihlen, Tobias Danielsen Skjæveland, Yassin Mohamud (alle pga alder), Ulrik Ølnes (trappet ned), Marcus Tornes (klubbytte- Lommedalen IL), Sondre Brudal (klubbytte- Grei SF).

– Et STORT takk til dere alle som bidro i 2021 og lykke til videre i alt dere foretar dere!

Jasper og Leander- trofaste Gule

Jasper Jakobsen og Leander Tronstad- har alltid spilt i klubben!

Jasper og Leander har spilt i Gul trøye siden de kunne stable den ene foten foran den andre! Nå håper vi at de tar neste steg opp til A-laget, men før den tid så skal juniorfotballen avsluttes i år. Så hva tenker gutta selv om tiden som har vært- og om årets lag og sesong?

 • Det har vært mange fine år. Miljøet her nede på «Kadda» har alltid vært inkluderende og med en rekke fine sosiale tiltak (tacokvelder med fotball på storskjerm, curling). Det kuleste minnet gjennom snart 13 år er nok –DANA CUP to år på rad– vi kom til semi og finale. Vi hadde mange flinke foreldre som bidro til at 03-gjengen hadde en flott tid her nede.
 • Vi vil også takke Sebastian og Fred Troupe for deres bidrag i tre år! De årene formet oss, på og utenfor. Vi lærte masse og er takknemlig for deres solide bidrag til hele årgangen (red.anm 13-16 år).
 • Nå ønsker vi å bidra med stil i det siste året vårt (enn så lenge). Slik at laget etablerer seg i Interkrets A!

Til slutt ønsker Jasper sterkt å få med at han identifiserer seg med (den amerikanske NFL-spilleren) Aaron Donald i eksplosivitet og kraft.

Gått gradene – Jon Øya

Jon Øya ser frem imot neste steg i Bærumkarrieren

Jon Øya født i 2004 er sammen med en del andre (se oversikt over) flyttet opp fra G18 til G19.

 • Overgangen har vært fin fra G18 og opp til G19 i løpet av vinteren. Det gir meg masse motivasjon å bli sett av klubben og få denne muligheten. Jeg vet også at flere fra G19 får prøve seg på A-laget, og det er neste mål for meg!
 • Det er en veldig fin kombinasjon mellom skole og klubb. De snakker sammen og koordinerer opplegget (red.anm. Våre to trenere er ansatt på hhv. NTG og Dønski). Slik unngår jeg for stor belastning og slipper unødvendige skader.
 • Så er jeg glad for at klubben har et system med flere juniorlag der man kan bli sett! I fjor startet jeg på G18 og etter en fin sesong så fikk jeg dette tilbudet på øverste nivå som junior.
 • Nå håper jeg å bidra til at laget gjør det bra i IK og så gleder jeg meg spesielt til å spille NM.

Bli kjent med noen nye- Ludvik Hertzenberg og Rafael Sorter

Rafael Sorter og Ludvik Hertzenberg gleder seg å til spille på høyt nivå

I vår yngste juniorårgang så er det en rekke nye fjes. Vi tok en prat med to av de: Rafael og Ludvik som begge ble hentet inn til klubben i vinter.

 • Vi har hatt en fin overgang. Det er gøy å få muligheten på høyt nivå, dessuten er det første gang vi spiller med og mot eldre spillere også. Noe uvant, men vi er spent på den utfordringen.
 • Grunnen til at vi starta i Bærum er fordi vi har hørt mye positivt om at klubben tør å gi unge spillere muligheten, også opp mot a-laget i PostNord. Det er godt å ha flere mål å jobbe mot i samme klubb! Dessuten er samarbeidet godt mellom våre to skoler (red.anm Dønski og NTG) veldig bra inn mot klubben. – Så ligger jo banen veldig nær der vi bor og det er lett å komme ned hit. Vi kommer nok ned hit for «å heppe» når sommeren kommer.
 • Nå håper vi å etablere oss på junior, så skal vi ta neste steg til «gamlegutta» om ikke så lenge!

Før de stikker ut døra så lover Ludvik og Rafael å skape kaos for motstandere i årets sesong!

Trenerens tanker

Trond Andersen og Daniel Mitchell Moe fortsetter med å utvikle spillere i 2022, noe vi er glade for! De seneste årene har en stadig større andel juniorer tatt steget opp til A-laget! Noe vi er glade for og årsaken er nok det tette samarbeidet mellom A-lag og G19. Hvor bl.a en mix av spillerne møtes når de utgjør kamptropp i 4 div senior.

 • Vårt mål er todelt. Det er å holde plassen i IK A og 4 div, samtidig skal vi utvikle spillere. Så det blir en sjonglering mellom konkrete resultat og samtidig tørre å gi unge spillere tid til å utvikle seg. De seneste årene har vi klart det fint!

Med trenere som er ansatte på klubbens to fotballinjer (NTG og Dønski vgs) så er det et særdeles godt grunnlag for individuell oppfølgning av samtlige. Skader, belastning og utvikling er under kontroll, slik at vi kan tilpasse og unngå belastningsskader. Dette er noe spillerne selv skryter av etter hvert som de legger merke til under sin tid på vgs og juniorlaget.

 • Vi har også skaffet oss ett GPS-system som brukes i hverdagen slik at vi sitter på håndfaste data i alt de foretar seg under øktene. Dette har de også tilgang til selv, slik at de kan se hvor de er nå og hva de må jobbe med videre.
 • På tirsdag morgen har skolene samkjørt slik at det åpner for en ekstra treningsøkt der de samles på klubbhuset og får brukt (skole)-tiden fornuftig.

Vi kommer til å dekke laget gjennom sesongen på våre sosiale medier og ønsker G19 lykke til med sesongen!