Ukens lag: G18 Elite

Klubben er stolte over at vi har ett G18/Jr rekruttlag som har vært etablert i junior 1.divisjon siden 2009. Det er det lengste noen klubb i Oslo fotballkrets har hatt lag sammenhengende i denne divisjonen!

Kamparena er nevnte 1 div junior og i tillegg 4 div senior med mulighet for å være med G19 i ypperste Interkrets-selskap. I tillegg er det viktig å utvikle spillere som tar neste steg opp til vårt G19 Interkrets A-lag (slik Jon Øya, Jakub Samelko og Lukas Ørbeck har gjort nå nylig).

Denne divisjonen er en fin utviklingsarena for de yngste juniorene som «modnes» mot fysisk motstand. I tråd med klubbens nedfelte sportsplan så består laget av en overvekt av første- og andreårsjuniorer. Samtidig kan de som trenger kamptrening fra jr1 og fra vårt gode G16 få verdifull matching. Denne strategien med å ha flere lag per årgang gir fleksibilitet og er en gulrot for klubbens spillere å jobbe opp i mot.

Dette er gjengen som utgjør Bærum G18 Elite i 2022:

Bak fra venstre: Sebastian. Sander. Herman. Ferdinand. Reyan. Dennis. Martin. Fredrik. Jaran. Sondre
Foran fra venstre: Suleman. Jørgen. Julian. Axel. Leo. Adrian. Hermann. Oskar S. Jacob
Fraværende: Tobias, Oskar E, Alexander, Lars Henning, Andreas, Simeon

Lagets sammensetning

Som nevnt så består laget av første- og andreårsjuniorer. Slik at de matches steg for steg i løpet av sine tre juniorår. Slik det fremgår av oversikten under er de fleste nye løftet frem fra eget junior3 lag, slik klubbens plan og filosofi er! De kommer fra en spennende 05-årgang som bl.a vant Obos Cup for G17 i fjor. (I tillegg har vi i år et spennende junior3 lag, med sågar en Eliteseriespiller fra 2021 på laget).

Som på G19 er det flere som får en godt tilrettelagt (skole)-hverdag med å kombinere NTG og Dønski sammen med klubbspill hos oss. Gutta selv får ikke fullrost kombinasjonen skole og fotball nok når vi tok praten en lunefull kveld nede på «Kadda».

Årets trener: Thomas Kaspersen

Spillere inn: Sondre Rossbach Fredriksen (Holmen), Herman Børke (Holmen), Dennis Winther Jakobsen (Innstranda), Alexander Winther Jakobsen (Innstranda), Oskar Evenshaug (Fornebu FK), Jaran Klevberg (flyttet opp fra Jr3), Tobias Kristoffersen (flyttet opp fra Jr3), Leo Qual (flyttet opp fra Jr3), Jakob Aven (flyttet opp fra Jr3), Simeon Mambo (flyttet opp fra Jr3), Jørgen Røkke (flyttet opp fra Jr3), Sebastian Eriksen (flyttet opp fra Jr3), Axel Greiner (flyttet opp fra Jr3), Julian Tobiassen (flyttet opp fra Jr3), Fredrik Rekdal (flyttet opp fra Jr3),

Spillere ut: Jon Øya (flyttet opp til G19), Lukas Ørbeck (flyttet opp til G19), Jakub Samelko (flyttet opp til G19) Erik Storstrøm (klubbytte – Lommedalen IL), Christian Hoel Nilsen (alder), Adrian Harberg Disen (alder), Abdoulai Cham, Hamdi Libaan Kahin (alder), Jonatan Kristoffer Dale (alder), Kamaldin Gapparov (alder), Kevin Smith (Mjøndalen), Flemming Gerdts-Andresen (Odd BK)

– Et STORT takk til dere alle som bidro i 2021 og lykke til videre i alt dere foretar dere!

Veteran Kaspersen sine tanker:

Ferdinand går på nok en sesong i Gul trøye 😉

Ferdinand har spilt i klubben siden 2016 og er nå en av veteranene på G18. Så hva tenker Ferdi selv om tiden som har vært- og om årets lag og sesong?

  • Etter å ha vært i klubben lenge så vet jeg at det er en god spillearena for spillere som har ambisjoner om å gå gradene i klubben og utvikle seg videre. Flere har tatt steg for steg i årene jeg har vært her. Selv har jeg også vært oppe og prøvespilt for G19. Det ga mersmak!
  • Videre har jeg og laget ambisjoner om å ligge på øvre halvdel 1 div. Så langt så ser laget veldig bra ut, vi er en godt sammensveiset gjeng med ivrige og gode fotballspillere. Husk at vi er en ganske ung tropp bestående av 05 og 04 så det blir spennende å se hvordan vi klarer oss på jr nivå mot eldre gutter. Kanskje vi får smake på juling slik Arsenal får hvert år på Etihad Stadion?
  • Som spiller er jeg er en midtstopper som liker å ha ballen i beina samtidig som jeg er en playmaker. Min fremste kvalitet er pasninger.

Bli kjent med Herman Børke:

Nysigneringen Herman har store forventinger til seg selv og til laget foran årets sesong.
  • Jeg byttet til Bærum nå fordi Bærum tilbyr flere arenaer å spille på som junior (1. div, Interkrets A og 4. div senior). Noe som vil gi meg bedre utviklingsmuligheter. Det er ikke mange klubber i område som kan tilby samme varierte kamparena!
  • Treningshverdagen forventer jeg blir fylt med bra kvalitet og utfordringer som hospitering og mye kamptrening. Jeg kjenner en del via skole og annet, så jeg har god kontakt med flere utenfor banen. På banen virker det som gutta er offensive i hodet og ønsker å gjøre en god sesong.
  • Først og fremst er jeg en dyp midtbane som er duellsterk og som kriger for laget. Jeg har også erfaring i mer offensive roller som indreløper, og kan bidra med ting fremover. Så er jeg skrudd sammen sånn at jeg har et konkurransehodet som hater å tape – så derfor holder jeg ikke med Arsenal.

Trener Thomas har ordet:

  • Årets G18 består av ca 50/50 av 04 og 05 gutter fra nærområdet. Gutta er ambisiøse, trenings- og læringsvillig gjeng som har lyst til å utvikle seg og vil prøve å ta steget opp på G19. Oppkjøringen har godt bra og jeg mener vi godt forberedt til seriestart i begynnelsen av april (7 april hjemme mot Kolbotn).

Vi kommer til å følge G18 tett i år så følg med på vår hjemmesider for kampreferater, videoer m.m!

Lykke til med sesong til alle involverte!