U19 Elite treneren – Trond Andersen

I dag torsdag har U19 Elite premiere i G19 Interkrets A borte mot HamKam. Laget trenes av Trond Andersen. Han kom til klubben i september 2015 og han har trent G2002 i to år og nå har han tatt over U19 Elite laget våres som spiller i Interkrets A. Trond Andersen er et eksempel på hvordan klubben ønsker å jobbe, ved å utvikle spillere og trenere så de får større ansvarsoppgaver og avanserer i systemet våres eller ender opp i andre lag i norsk toppfotball.
 
Hvorfor valgte du Bærum SK i sin tid?
Bærum SK en klubb med tradisjoner for å spille god fotball og spillerutvikling.  I tillegg fikk tilbud om en jobb på G14 laget, og det var interessant å trene en annen aldersgruppen enn jeg hadde gjort tidligere.
 
Du går inn på ditt fjerde år i Bærum SK. Hva drømmer du om som trener og hva er dine personlige målsettinger?
Jeg drømmer å være trener i eliteserien, og å nå samme nivå som trener som jeg gjorde som aktiv spiller. I første omgang er målsettingen å bli en best mulig trener. På sikt kunne jeg tenkt meg å prøve meg som assistent trener i en av de øverste divisjonene.
 
Hvordan har pre-season for U19 Elite vært?
Pre-season har vært bra, synes jeg. Vi har trent godt, og fått bra og variert matching i kampene. Det har vært noen langtidsskader som har gjort at troppen har vært litt knapp i perioder, men det begynner å komme seg nå. Alt i alt er jeg fornøyd med jobben vi har fått gjort.
 
Hva er lagets målsetting for årets sesong (både Interkrets A og 4.div)?
Vi har som målsetting å beholde plassen i Interkrets A og kjempe i øvre sjikt i 4.divisjon.
 
Hva ønsker du å se i dine spillere?
Jeg ønsker å se spillere som kjemper hardt for laget og som liker å konkurrere. Fotball er en lagsport og uten et sterkt felleskap er det vanskelig å ha suksess. I tillegg trenger laget dyktige enkeltspillere som tør å vise seg frem, og bidra med det de er gode til.
 
Du jobber også på NTG Bærum, som er klubbens samarbeidspartner. Hvordan trives du med det?
NTG er et spennende utviklings/kompetanse miljø å være en del av. Det er perfekt å kombinere en stabil fotballjobb på dagtid, med klubbhverdag ved siden av.
 
Hva trur du/mener du kreves av spillere som ønsker å nå langt i sin fotballkarriere (proff, landslag, A-lag etc.)?
For å nå opp i den harde konkurransen, tror jeg det er viktig at spillerne har evnen til å takle både motgang og medgang. Det dreier seg om utvikling over mange år, og jeg tror det krever en stor indre drive og ikke minst glede over å spille fotball for å nå langt.
 
Hvorfor skal publikum komme til Sandvika Stadion å se Bærum SK U19 Elite spille i 2018?
Dette er en fantastisk flott gjeng med spillere, som jobber hardt og dedikert for å bli best mulig. Gutta fortjener all mulig støtte, og forhåpentligvis blir vi et lag som det er gøy og se på, og som er vanskelige å slå!
Til sist ønsker vi deg og laget masse lykke til med årets sesong.»
Tusen takk, og i like måte 😊