Treningstips i Koronatid fra Henning Hauger!

A-lagsspiller og nyansatt sportslig leder for U13-U19, Henning Hauger er på vei inn jobben som ansvarlig for vår ungdomsavdeling.

Henning har utstrakt bakgrunn fra Eliteserien, Allsvenskan, Bundesliga og det norske landslaget og er opptatt av at våre ungdommer og deres fotballhverdag nå under krevende korona-restriksjoner.

Her kan dere få gode tips til øvelser for å avvikle gode treningsøkter som er tilpasset Koranarestriksjoner per 16.mars.

ØKT 1:1, HINDERLØYPE: Føre ball gjennom kjegler,hoppe over 5 små hekker (spille ballen forbi), forskjellige øvelser i stige, veggpasning med trener rundt markør og avslutte på lite mål fra 10-15m.

Mellom hver stasjon kan man føre ballen på forskjellige måter i ca 10m. Mellom bena,baklengs osv. På denne øvelsen vil det være lurt og la de beste starte så det ikke blir kø i løypen. Vi må jo dessverre holde 2 meters avstand.

ØKT 1:2 DIV PASNINGER. Her går to stk sammen og slår forskjellig type pasninger. 1 touch og 2 touch. Pasning hvor mottaker vender å fører ball 5m før vending tilbake, så gjør den andre det samme. Avslutter med lange pasninger.

ØKT 1:3 OFFENSIV SAMHANDLING. Med keeper blir det en 3-3-3 formasjon. Første pasning blir en lengre pasning fra stopper til back, back slår deretter in på sentral midt som vender å slår en pasning på motsatt kant, kant demper og slår innlegg på spiss og indreløpere +motsatt kant. Kan også variere med stopper til back til indreløper på samme side til kant som slår innlegg —- husk å kjøre annenhver gang høyre og venstresiden. Her er det bare å slå seg løs med offensive mønstre

😊

ØKT 1:4 AVSLUTNINGER. Del inn i 2stk lag. 1 person fra hvert lag stiller seg 5m ut fra hver sin stolpe med ballene(på dødlinjen). Disse skal serve lagkameratene med baller på tvers av boksen. Varier mellom avslutning på 1 og 2 touch og pasninger i luft eller langs bakken (bytt etter avsluttet runde). Bytt side etter at et lag har klart å score 10 mål. Bytt server mellom hver runde. —Husk å holde 2 meter avstand i køen—-

Er det få på trening tar man bare en side. Trener kan slå pasninger. Avstand på skuddene avhenger av ferdighetsnivå på laget.

Dette utgjør en økt hvor vi får jobbet med det meste innenfor fotballferdigheter. Dersom en det ikke er keeper på trening kan man sette markører en meter fra stolpene. (mål i hjørnene)

Lykke til!

Mvh

Henning