G17: Samarbeid er løsningen

Ullern G17.2- Bærum G17—- 4-9 (3-4)

Kvelden før kampen så rant forfallene inn. Noen er skada, andre bare simpelheten kunne ikke. Så løsningen var en telefon til G15, der vi fikk positivt svar «Klart dere kan låne av oss» ! Så vi ble 15 totalt med flere andre som også ville stille opp ved behov. Takk til G15-ledelsen for positiv innstilling!

Klar, ferdig, ……… sneglefart

Vi ankom et flott anlegg der kun p-plassen minner om en campingplass på Elverum. Resten av fasilitetene kan Ullern være stolte av! Når jeg skriver «vi» ankom, så mener jeg noen. For mange hadde nok ikke planlagt ferden hit kvelden før, så de kommer litt vel sent. Tips til senere:

  1. Spør foreldre kvelden før.

2. Sjekk Ruters app og legg inn 15 min feilmargin.

3. Spør noen andre om transport kvelden før og lag en tydelig avtale.

Så til kampen…

…høstferien er lagt bak oss og det kom tydelig frem i dag. Det virka som alle hadde tatt seg en «Z-29» (egenmelding for mental helse og trivsel). Rett nok har G15 kommet i gang, men en rekke på G17 hadde mer rust enn bruktbil handla over internett. Så skal det sies at gutta på respektive lag ikke kjente hverandre noe særlig, og det gir utfordring mtp. samspillet. Noen av dagens lag har tross alt begynt å planlegge russetida, mens andre som bidro så vidt fått unnagjort konfirmasjonen! Så har du Mathilde/Rachel som har førerkort og godt humør.

Mathilde (t.h) fikk også et mål i 2.omgang på et langskudd!

Vi tar ledelsen, men gutta fra siden av Oslo med høyest boligpris per kvm slår tilbake umiddelbart. Ok, kanskje det var kalddusjen vi trengte for komme i gang? Sett i ettertid var vannet slettes ikke kaldt nok. Vi hadde trengt en svømmetur i Mjøsa på langs før vi kom ordentlig i gang.

Selv om vi tar ledelsen 2-1, så slår Ullern tilbake umiddelbart for andre gang. 2-2. Så tar de jaggu med ledelsen 3-2 også. Målene renner inn, men ikke helt i rekkefølgen og antallet vi så for oss før kampen.

Noe frustrerte blir vi. Samtidig skaper vi sjanser nok til å få flere selv. Det er bare en propp i ketsjup-flaska. Så klarer vi å banke løs proppen like før pause når vi får to kjappe nettsus. Det er resepten for at det verste av frustrasjon seg på stillingen 4-3.

Alle er enige om å legge 1.omgang bak oss. For dette var «First Price»-fotball. På Ullern må vi tross alt forvente Jacobs eller Maschmanns.

Felix B M med godt bidrag- på linje med alle G15 spillerne!

Bedring? Tja, antagelig.

Formasjonen beholdt vi, men noen spillere ble byttet ut og inn. Vi skal jo ikke være flere enn 11 samtidig på banen og benken på sidelinja er bred nok til å huse halve Viken fylke.

Så punkterer vi kampen slik den steinlagte p-plassen antagelig punkterer noen slitte bildekk i løpet av en sesong. Om ikke annet så har vi tre poeng godt nede i lomma på boblevesten.

Fortsatt er det ikke all verdens av samspill, men det holder til flere sjanser og med det en håndfull mål. Det betyr at flere Gule kuler blir flyttet på «ramma». Etter hvert skårer Ullern ett mål på et fint utført angrep. Det bor fotball i noen av de, men postadressen er i samme gate som Kirkenes. Så det tar noe tid får de leverer.

Hva mer skal jeg si om 2.omgang mon tro. Det er mer nærliggende å blogge om de kommende saker i denne terminen for (amerikanske) Høyesterett. Om ikke annet, så kan gutta plukke opp noe lærdom?

Lærepenge- les dette:

Så etter å ha kasta kron/mynt, så havnet den på «fortell om slutten av kampen«. For med 10 minutter igjen så er stillingen såpass komfortabel at vi har full kontroll på utfallet, men da skjer det noe som jeg ønsker alle som vil spille for meg skal tenke over:

————————————————————————————————————————-

Vi kjemper en helt fair duell og vinner den på styrke! Så tar dommeren en avgjørelse vi ikke liker og lar samtidig motstandere hisse oss opp. Så det koker i hodet. En av våre velger å la ønske om hevn gå foran det å være voksen og en «situasjon» oppstår.

Det kan forståes, men vi må være lære oss å være den voksne i en slik konflikt. Ikke la andre folk påvirke deg til å gjøre noe negativt. Vi må være den voksne i en slik situasjon og VINNE med å være den som holder sinnsstemningen rolig!

Det blir noe kjeft, men dommer løser den greit med gult til begge.

Jeg har ingen problem med at dere gjør feil gutta, men tenk over denne situasjonen og lær av den til senere. Vi lever ikke i et land med primitiv hevnkultur.

————————————————————————————————————————–

Tre mot en i vår favør! (Andreas, Sebastian og Bendik)

Summa Summarum:

Vi skårer først, midt i mellom og til slutt. Så 9-4 er visstnok sluttresultatet. Så er det klart at det betyr at noe er bra! Samtidig ser man at flere ikke har spilt fotball på en god stund og trenger å komme tilbake til god gammel form. Videre så har nok nivå på motstander noe å si. Vi klarer ikke skjerpe oss når vi vet (på forhånd) at vi slipper unna med feil og halvhjerta innsats.

Igjen- vi må lære av dette. Ikke noe problem at det skjedde, men vi må være enige at det mentale fokuset kan bedres frem til siste kamp mot Stabæk.

Kampens tre stjerner:

*** Ingen

** Ingen

* Sebastian