Tap i generalprøven

Bærum var på jakt etter en god opplevelse i generalprøven borte mot Pors. Det fikk de dog ikke.

Utfordringene har stått i kø for A-laget den siste tiden og det har ikke latt seg gjøre å mønstre samme lag to kamper på rad over lengre tid grunnet småskader og vondter. Heller ikke til Porsgrunn kunne lage reise fulltallige, men dette alene forklarer ikke den svake prestasjonen.

Det VAR bedring å spore i åpningen av kampen. Ett aggressivt og høytpressende Bærum klarte å presse frem flere gode muligheter og tok veldig fortjent ledelsen 0-1 ved Daniel Berg allerede etter 8 minutter. Kun få minutter senere må Erblin ut etter å ha fått en smell. Vi håper han rister den av seg raskt. Vi har brukbar kontroll på kampen inntil Pors får ett (for oss der vi står) helt uforståelig straffespark. 1-1 kommer etter ca en halvtime. Vi mister strukturen etter utligningen og får ikke satt noe særlig spill. Omgangen ebber ut med 1-1, ett helt greit resultat etter spill og sjanser.

Den andre omgangen er direkte svak. Vi må gjøre noen bytter igjen, og gjør også noen planlagte bytter for å gi spillere som har vært satt ut av spill nødvendig spilletid. Det hele blir en svært rotete affære. Vi makter ikke å vinne «krigen» i den andre omgangen og taper mye andreballer. Det er spor av godt angrepsspill, men vi evner ikke å omsette det til mange målsjansene i løpet av kampen. Pors er mer direkte enn oss og vi klarer ikke å forsvare oss i de tilfeller hvor vi blir stilt ovenfor uforutsigbare situasjoner. At Pors gjør 2-1 kort tid før slutt understreker bare utfordringene vi har hatt en stund.

En generalprøve skal være en kamp der man setter laget og får satt seg i situasjoner som man forventer å se i premieren.. Denne kampen ble ALT annet, og på godt norsk tett opp til verdiløs som generalprøve. Men noen ting kan man ta med seg tross alt. Kot får kjørt igjennom 90 minutter for første gang på lang tid og var tidvis frisk, Mattias Pedersen spiller sine første 45 minutter på svært lang tid, Moses Mawa løp i gjennom 35 minutter, de første på flere uker og Mads Hasle spiller ca 80 minutter og legger ned vanvittig mange meter. Nå venter noen få fridager i forbindelse med påsken før vi samles igjen. Planen var å jobbe med detaljer, og det håper vi også å gjøre. Forhåpentligvis kan vi også få jobbe med relasjoner på siste tredjedel, det skorter en del på timingen der for tiden. Men først og fremst må vi forsøke å lappe mannskapet sammen så vi kan mønstre en sterk tropp til serieåpningen mot KFUM mandag 17.4. Akkurat nå ville det vært helt ok med en litt regnfull påske…..