Sterkt poeng på Raufoss! 

Nok en gang kunne de gule juble for scoring i sluttminuttene

Raufoss borte var en av de kampene som pekte seg ut som en virkelig tøff nøtt når avdelingene i Post Nord ligaen ble satt opp på senhøsten. Tøft ble det også, men ikke verre enn at vi håndterte det og fikk med oss ett sterkt poeng hjem til Sandvika.

Får styre

En ting som har overrasket oss litt i første halvdel av seriespillet er hvor få lag som egentlig ønsker å sette premissene for spillet selv og faktisk styre kamper. Vi var godt forberedt på at Raufoss, på hjemmebane (en hjemmebane som i fjor tok i mot Obosliga-motstand) kom til å møte oss forholdsvis lavt og satse på overganger. Vi får styre kampen enda mer enn vi på forhånd forventet i den første omgangen. Dessverre makter vi ikke å skape så mye. Vi har en virkelig stor mulighet ved Kot, men avslutningen går over mål. Vi går til pause med en bra følelse og en klar idé om hvordan vi skal ta med oss noe hjem fra Oppland.

Straffen ødelegger

Lars Slemdals lange tå sørget for poengdeling

I løpet av 90 minutter på bortebane vil det være perioder der man ikke klarer å opprettholde initiativet. Den perioden får vi fra ca 60 minutter på Nammo Stadion. Etter å ha avklart det kritiske første kvarteret av andre omgang begynner vi å miste grepet. Vi klarer ikke å opptre samlet, makter ikke å klarere godt nok og får dermed ett solid trykk mot oss. Raufoss er meget vanskelige å møte når de får pumpet baller inn i boks og skapt ettertrykk. Det er midt i en periode hvor vi er trykket tilbake at straffesituasjonen oppstår. Raufoss hevder på sin side at Anton Henningson først blir felt, det mener vi er direkte feilaktig. TV bildene viser tydelig at Rasmus Isegran tar ball men at Henningson faller i forbindelse med taklingen. Deretter kommer ett prosjektil mot Mattias Pedersén som blir truffet i en arm som er plassert helt inntil kroppen. Det er ikke «katastrofalt» på noen måter at det blåses straffe, men det kunne også fått passere. Raufoss setter straffen og 1-0 er ett faktum. Etter dette får vi en tøff oppgave med å bryte igjennom ett defensivt orientert Raufoss. Vertene er også nære både 2-0 og 3-0 på overganger ettersom vi må flytte opp folk. En meget god Sondre mellom stengene varter opp med flere viktige redninger og gjør at vi fremdeles har muligheten for poeng når vi går inn i de siste ti minuttene av kampen. Raufoss forsvarer seg godt og vi har problemer med å skape klare målsjanser og vi ser oss nødt til å sende opp Mattias Pedersén for å skape ekstra trykk i sluttminuttene. Mattias hadde en ekstremt god kamp og vi satt med en følelse av at nettopp han fort kunne sette en kasse, som han gjorde det i sluttminuttene mot Kjelsås. Vi fikk ikke rett i det. Men vi fikk scoringen vår på overtid etter at en lang ball fra Rasmus Isegran når vår andre midtstopper Lars Slemdal som sender ballen i en deilig (ikke forferdelig som Raufoss skriver på sine hjemmesider 🙂 ) bue over Raufoss sin målvakt. I kampens siste angrep er vi faktisk nære på å stikke av med alle tre poengene etter fint kombinasjonsspill mellom Kot og Mads Hasle, men avslutningen fra Moses Mawa var dessverre ikke god nok. Det ville helt klart vært i overkant å ta med oss alle tre poengene i denne kampen, men vi føler at vi fortjener poenget vårt etter en første omgang der vi er det beste laget og en andre omgang der vi kriger oss igjennom og aldri gir opp!

Til slutt vil vi sende litt skryt til våre verter på lørdagen. Vi blir møtt på Raufoss av ett 100% profesjonelt opplegg med gode fasiliteter (en fantastisk bane), brukbart med tilskuere, trivelige folk og vi blir ekstremt godt ivaretatt som gjestende lag. Ett eksempel til etterfølgelse!

Siste kamp før ferien er kommende lørdag hjemme mot ett hevngjerrig (antar vi) Skeid. Sandvika Stadion kl 16.00, ta turen!

Høydepunkter fra kampen kan sees her