Sterkt bortepoeng i nord!

Å være fotballspiller i Postnord Ligaen er på ingen måter glamorøst. Når klokken ringer lørdag morgen klokken 05.00 og du skal gjøre en reise til Alta med mellomlanding kjenner du litt på akkurat det. Derfor er det så himmelsk godt å få noe med seg hjem fra en slik bortekamp, vi skulle gjerne hatt 3 poeng men tok med glede også med oss 1…

Høydepunkter fra kampen kan sees her

For det var ingen enkel motstander som ventet oss oppe i Finnmarkshallen. Ett tap så langt i år, knepent borte mot Ham-Kam. Hjemme kunne de skilte med 5 seiere og 1 uavgjort, med unntak av Kamma ligaens suverent beste hjemmelag. Men vi mente på forhånd vi hadde gode sjanser til å slå Alta i Finnmarkshallen, og vi var ganske så nære å gjøre akkurat det.

13 timer etter vekkerklokka lød ble kampen blåst i gang i Alta. Og fra start er vi meget godt med. Alta legger seg i store perioder veldig dypt i banen og vi får ha ballen ganske mye og bruker den godt. Vi kommer til ett par muligheter men er ikke skarpe nok til å få uttelling. Alta løfter presset sitt markant utover i omgangen etter at vi gir de noen gode opplevelser ved gunstige brudd langt inn på vår egen halvdel. Ett av disse bruddene sender Alta alene med Sondre som heldigvis får kommet ut og skåret av vinkelen noe. Vi slapp med skrekken, men fikk ett Alta som gjorde det tøffere for oss ved å presse høyere etter dette. Utover den omtalte Alta muligheten er det ingen av lagene som skaper noen større målsjanser i den første omgangen, det er «gi og ta» med ett lite overtak Alta som i perioder klarer å trykke oss tilbake i banen med sin direkte stil og duellstyrke. Vi er farligest i de periodene vi får lov å styre, samt på overganger, og nettopp etter en overgang så tilriver vi oss frispark nesten nede ved hjørneflagget. Kampuret viser da 45 minutter. Daniel Berg stiller seg klar og alle med Bærums-hjerte blir da forventningsfulle. Vinkelen er utfordrende, men krysset er alltid ledig… Daniel smeller kula vakkert inn i bortre krysset og vi går til pause med 0-1 ledelse.

I starten av den andre omgangen åpner vi brukbart. Vi får det litt som vi ønsket oss etter praten i garderoben. Vi makter å holde i ballen, vi får løpt litt bak de og vi er nærmere 0-2 enn Alta er utligning. Vi har ett par muligheter på overganger ved Kot og Moses som kunne resultert i spikeren i kista, men får dessverre ikke uttelling. Alta klarer etterhvert å tilrive seg mer initiativ og trykker oss bakpå. Midtveis i omgangen klarer hjemmelaget å trykke oss såpass nedpå at vår 16-meter stadig er truet ved innlegg og masse spillere i boksen. Summen av dette trykket fører til en situasjon der en Alta spiller (etter VÅRT SKJØNN) faller særdeles lett. Dommer lar seg (igjen, etter VÅRT SKJØNN) lure og blåser straffe. Bare så det er sagt: Det går helt sikkert an å forsvare å blåse straffe ettersom det er kontakt mellom spillerne, men billig var det og Alta spilleren jobber ikke hardt for å holde seg på beina for å si det mildt. Det heter seg jo at «det går begge veier i løpet av en sesong», i så måte har vi masse å se frem til ettersom vi denne sesongen har fått 7 straffer i mot og ikke fått en eneste tildelt. Og nei, det har IKKE manglet på situasjoner for oss heller 🙂 Nok om det, Sondre velger rett hjørne men Makhtar Thioune slenger ballen uttagbart i vinkelen og 1-1. De siste 20 minuttene blir veldig kaotiske. Det handler om å tilrive seg ballen gjennom duellspill og å evne og holde på den. De gangene vi gjør det åpner det seg rom og vi skaper noen gode angrep uten at hjemmepublikummet skjelver i buksene av den grunn. Alta har også forholdsvis lite. En avslutning fra 16 til side for mål og en situasjon etter ett langt innkast er vel fasiten. Kampen ebber ut på 1-1. Sikkert ett rettferdig resultat totalt sett, men vi sitter også med en følelse at Alta ikke ville maktet å score på oss under vanlig spill, det har de tross alt ikke klart på 180 minutter denne sesongen.

Ett poeng i Alta er sterkt, og legger seg til i en lang rekke av solide borteprestasjoner fra gutta. Ekstremt imponerende når man har tøff reise i beina og kun en rask pit-stop innom hotellet før kampstart. Nå gjelder det å ta med seg mentaliteten til Sandvika Stadion for neste kamp mot Nybergsund-Trysil. Med seier der kan vi befeste vår posisjon i toppsjiktet og kanskje til og med komme på skuddhold for å utfordre oppover tabellen igjen.