Stang ut for J00 i Norway cup

Allerede før cup’en startet så vi at dette kom til å bli tøft med gode lag i gruppespillet. Vi møtte Ballerup-Skovlunde som vant hele turneringen, Mathopen som vant B-sluttspillet og KFUM som også presterte godt i B-sluttspillet.

Første kampen mot Ballerup-Skovlunde ble en triller. Bærums J00 utligning og reddet et poeng med siste spark på ballen. Jentene møtte et godt spillende dansk lag. De hadde mye av banespillet, men våre jenter produserte minst like mange farlige målsjanser som danskene. Matilde og Maja var sammen om scoringen som førte til utligning 1-1.

Den andre kampen mot KFUM var en kamp Bærum dominerte selv om KFUM hadde sine muligheter særlig i andre omgang. Bærum gikk offensivt ut i første omgang og vartet opp med godt pasningsspill og solid forsvarsarbeid. Halvveis ut i første omgang scorer Matilde etter en fin forsering av Andrea på høyre siden. I sluttminuttene av 1. omgang scorer Matilde sitt andre mål for dagen etter en retur fra keeper etter skudd av Inana. I 2. omgang gir Bærum fra seg noe av initiativet uten at KFUM spiller seg frem til de store sjansene. I tillegg til tidligere nevnte spillere gjør Hannah Blekastad Davis en god kamp i forsvar, og Stine Winther Fredriksen på midtbanen.

I den siste kampen i gruppespillet måtte J00 vinne kampen mot Mathopen med 2 mål for ende som puljevinnere. Etter en svak førsteomgang hvor hverken innsats eller spill er opp mot det beste står det 1-1 etter scoring av Liv Helen. Innsatsen tar seg betraktelig opp i andre omgang og Bærum skaper nok sjanser til å avgjøre kampen, men det siste mål vil ikke inn og kampen ender 2-1 etter scoring av Tiril.

Bærum står da likt med Ballerup-Skovlunde i antall poeng, antall mål, målforskjell og innbyrdes oppgjør. Det hele avgjøres på myntkast som vi dessverre taper, og dermed møter vi Lyn, et av Oslo’s beste lag i 8-dels finalen.

Også kampen mot Lyn var en thriller. Etter en litt nervøs start fester Bærums jentene grepet om kampen og spiller seg frem til gode muligheter. God innsats og duellspill på midtbanen og i forsvar gjør at Lyn i liten grad slipper til foran mål. I andre omgang tar Lyn i større grad over banespillet, midtbanen til Bærum virker litt slitne og er ikke like friske i duellene. Kampen ender 1-1 etter scoring av Matilde. Litt ut i 1. ekstraomgang blåser dommeren for en litt billig straffe og Lyn har muligheten til å avgjøre kampen. Lisa strekker seg i sin fulle lengde og når straffen så vidt, men ballen fyker i mål og Lyn går seirende ut av bataljen.

Vi tar med oss at vi tidvis presterer glimrende spill og spiller jevnt med de aller beste lagene.  Bærum var det eneste som vinneren av årets Norway cup, Ballerup-Skovelunde, ikke vant over. Også i kampen mot Lyn i 8-dels finalen, fikk jentene vist hva de kan prestere på sitt beste.Vi ser også at vi må jobbe videre med bevegelse og samhandling – vi blir litt for stasjonære spesielt i angrepsspillet vårt. Vi må også trene mer på ballmottak og pasninger, både Lyn og Ballerup-Skovlunde var hakket bedre enn oss på disse ferdighetene.