Sofie skal til VM i India

Sofie Sørensen (23) er tatt ut på samelandslaget for å delta i VM for minoriteter, som arrangeres av den tibetanske folkegruppen og avholdes 1000 moh i India 1-6. juli.

Sofie er klar for VM i India i juli.

Jeg gleder meg veldig til turen, og tror det blir en kul opplevelse, forteller Sofie. – Dessuten er jeg er veldig spent på hvordan det er å spille så høyt og så varmt.

Dette er første VM for kvinner i sitt slag, og kun 4 folkegrupper deltar. Ved siden av samene og tibetanerne stiller det lag fra Matabele, en region i Zimbabwe, og fra Szekely, en ungarsk folkegruppe bosatt i Romania. Tidligere har det blitt arrangert tilsvarende VM for herrer tre ganger siden 2014, og sist gang deltok det 16 lag.

Samelandslaget for kvinner ble startet i 1991 og har spilt en god del kamper mot klubblag i de nordlige deler av Norge og Sverige opp igjennom årene. De har også møtt Åland fire ganger, med tre seire og en uavgjort, og slått Kurdistan to ganger.

Troppen til årets VM består av samiske spillere fra Norge og Sverige, og her er mange spillere med erfaring fra høyere divisjoner og utlandet, i tillegg til yngre spillere som er på tur opp og frem.

Samelandslaget før møtet med Nord-Kypros i 2018, Sofie er nr 3 fra høyre med drakt nr 14.

Samelandslaget spilte sin siste offisielle kamp i 2018 mot Nord-Kypros med seier 4-0, og på grunn av covid har det ikke blitt spilt flere kamper siden da, forklarer Sofie. – Jeg var med på den kampen og uttaket til VM baserte seg på de som spilte der.

Vi synes det er utrolig gøy at Bærum SK er representert i dette VM’et til sommeren og ønsker Sofie og samelandslaget lykke til!