Sivert Haugli draftet til Portland Timbers i MLS!

Tidligere denne uka ble Sivert Haugli draftet til MLS-klubben Portland Timbers.

Fra 2016, og totalt i 3 sesonger, så var Sivert en positiv bidragsyter hos oss! Her nede på «Kadda» fikk han tidlig tillit på A-laget og rakk å få 17 kamper og ett mål (hjemme mot Nybergsund).

Så på høsten 2018 gikk ferden videre til sørøst-delen av USA. Nærmere bestemt til staten som er hjemstedet til flest presidenter (8), nemlig Virginia (VA) og collegefotball på VA Tech. Til alles glede, men ingens overraskelse, så klarte «vår» høyreiste spiller seg veldig bra og tok stadig steg i løpet av sine 4 år på et av USAs bedre universiteter.

Vi som har hatt gleden av å bli kjent med Sivert kjenner til hans meget sterke lederegenskaper fra ung alder av! Så at han allerede i sin andre sesong ble han en del av kapteinsteamet, og i sin siste sesong ble hovedkaptein, er like forutsigbart som at Johaug vinner alt av OL-gull om noen uker.

Fra tiden i VA Tech

Sist sommer fikk han mulighet til å spille for Des Moinnes Menace på øverste amatørnivå, og der bidro han sterkt med å bidra til at laget vant sluttspillet Sivert Haugli gjør suksess i USA! | Bærum Sportsklubb – Sandvikas stolthet (baerumsk.no)

Nå har Sivert tatt ytterligere steg og ble forleden natt draftet av MLS-klubben Portland Timbers (dette har skjedd en gang før for oss med Wingate draftet til NY City FC!! | Bærum Sportsklubb – Sandvikas stolthet (baerumsk.no)

Sivert ble draftet til Portland Timbers under årets MLS-draft

Portland er en MLS-klubb som ligger nordvest i USA (OR). I fjor ble klubben nr 2 (av 28) og har hatt full trøkk på tribunen siden 2011 (ca.25200 tilskuere). De vant for øvrig cupen i USA i 2015-sesongen.

Byen er på størrelse med Oslo i innbyggere, mens været der borte er som å bo i Bergen.

For øvrig har de et NBA-lag i Portland Trail Blazers.

Med bruk av det ypperste innen moderne teknologi, så tok vi en prat med Sivert Haugli for å høre status siden sist:

  • Hvordan har siste året i USA vært? Fra Iowa, til siste året på VA Tech til draften?

Siste året har vært veldig bra og innholdsrikt. Valgte jo å ikke dra hjem i sommer og hadde suksess med det så angrer på ingen måte på det valget. Semesteret og sesongen på VT (populært kalt «Hookies») gikk mer eller mindre som vanlig, Utenom litt mer skole til slutt siden jeg fullførte bachelor i Business Management Consulting and Analytics. Så kommer jeg ikke unna at draften nå kun for noen dager siden var så klart ett høydepunkt og veldig gøy siden det er noe jeg har jobbet mot lenge, men det er nå jobben starter så jeg har ingen grunn til å ta helt av

  • Hva betydde Bærum for deg i junior og seniprfotballen?

Bærum var ett veldig viktig steg for meg i min karriere fordi det ga meg muligheten til å spille seniorfotball før jeg var ferdig på juniorlaget! Dette ser jeg på som noe veldig positivt fordi jeg tror og håper det gjorde meg fysisk klar til collegefotballen. Generelt var det også en veldig fin klubb å være i for meg i noen år, og jeg vil alltid føle en tilhørighet til klubben. Jeg trivdes godt og har god kontakt med mange fra min tid der ennå.

  • Noe som har skjedd der borte som du ikke forutså?

Alt i alt tror jeg jeg har lært og tatt med meg mye fra Virginia som jeg setter pris på. Et artig eksempel for mine venner hjemme i Norge er at jeg ikke kunne fordra country musikk som romkameraten min spilte hele tiden første året mitt på skolen, men nå er det nesten det eneste jeg hører på.

Vi ønsker Sivert lykke til med neste steg og vil fortsette å følge hans sin reise videre!

Sivert ser stadig fremover!