Siste løpet på vingen

Lørdag 20. mars mottok vi det ufattelige og triste budskapet om at Steinar Hope ikke lenger er blant oss. Steinar ble 52 år gammel.

Steinar Hope (1968-2021)
FOTO: Johanne Thorseth, Budstikka

Steinar Hope akslet den gule Bærum-drakta seks år gammel, i 1975. Det var starten på en unik og imponerende karriere for de gule. Og det ble starten på mange vennskap, gjennom mange tiår hvor Steinar ble en viktig person i hverdagen til mange av oss som er tilknyttet klubben.

Steinar var den komplette Bærum-spiller; lokal gutt, lojal, ambisiøs, dedikert og rask til beins. Alltid blid, og meldingene satt løst. Noe teknisk vidunder var han ikke. Men plasserte du Steinar i en gammeldags
telefonkiosk sammen med ti andre, så var det Steinar som kom ut med ballen. Han hadde en egen evne til å dukke opp der ballen var, og ballen ble med Steinar. På det gamle rødgrusdekket på Kadettangen var det dype spor på høyrekanten etter Steinars mange raid, og som A-lagsspiller hadde han hevd på Nadderud Stadions høyre flanke.

Steinar var klubbspiller og lokal fotballhelt i bygda – lenge før Facebook og Instagram. Ukentlig var han avbildet i Budstikka. Mang en lagkompis, motspiller og dommer fikk klare og direkte meldinger – men alltid med et glimt i øyet. Steinar balanserte kameratskap, humor og alvor, og hadde like godt driv og vendinger i garderoben som ute på banen. Han var godt likt av alle, og hadde en unik evne til å se, og vise interesse, for alle.

Steinar var en skikkelig kamerat.

20 strake sesonger fikk han i Bærum-trøya, fra miniputt til seniorspiller – 163 kamper og 35 mål på A-laget.
Steinar Hope vil for alltid være definisjonen på klubbspilleren i Bærum Sportsklubb. Lojaliteten til klubben og laget var tuftet på menneskelige egenskaper Steinar bragte inn også på andre arenaer i livet, i relasjonene til alle oss som satte så stor pris på ham.

Hope-familien har vært en viktig bidragsyter for Bærum Sportsklubb. Storebrødrene Svein Erik og Eivind har også spilt for klubben, jobbet i administrasjonen og som trenere på feltet. Pappa Eigil var også sterkt
engasjert fra tribunen og som dugnadsgeneral og ivrig bidragsyter da klubbhuset på Kadettangen ble reist.
Familien Hope skal ha stor ære for utviklingen av Bærum Sportsklubb.

Etter endt spillerkarriere fortsatte Steinar som trener i lokal-fotballen, og selvsagt var han sterkt engasjert da sønnene snørte fotballskoene på i Bærums Verk Hauger. 20 lojale år som spiller etterfulgt av 27 lojale år på tribunen på Kadda. Hans lojalitet befestes også gjennom 22 år som lærer på Torstad ungdomsskole i Asker.
Steinar Hope betød mye – for veldig mange.

Dagene etter Steinars bortgang har gitt oss en påminnelse om at fotballfamilien er stor og liten på samme tid. Stor fordi vi er mange, liten fordi dette rammer oss så nært.

Ingen er bare det du ser.

Våre tanker går til Nina, Håkon, Eirik og Vegard som har mistet sin livsledsager og klippe.

Vi lover at mangfoldet av gode historier og minner lever videre på klubbhuset og på tribunen på Kadda.

Takk, Steinar.

Dine venner i Bærum Sportsklubb.

https://jolstad.vareminnesider.no/memorial_page/memorial_page_personal_info.php?order_id=3838370&set_site_id=75&fbrefresh=3838370&sign=a45408ae2c4d1859aed25e3feb9eba8e