Showmannen Amahl med to perlescoringer

 

Lagkameratene omfavner Amahl Pellegrino etter hans vidunderlige 1-0-scoring. FOTO: LARS JOHNSEN

Lagkameratene omfavner Amahl Pellegrino etter hans vidunderlige 1-0-scoring. FOTO: LARS JOHNSEN

(Bærum-Vålerenga 2 3-1) Igjen var Amahl Pellegrino i storform. Spissen holdt show på Kadettangen.

Det startet med lav intensitet for hjemmelaget. De virket ikke helt påskrudd i begynnelsen av kampen. Men det var Amahl Pellegrino.

Etter 13 minutter fyrte han av fra over 20 meter. Ballen smalt i undersiden av tverrliggeren, helt oppe i høyre kryss, ned på bakken og opp i nettaket.

Fem minutter før pause var han i gang igjen. Ballen ble spilt opp i midtbanen, og alene med to motspiller, satte han fart retning mål, lurte begge to, og fyrte av fra vel femten meter. 2-0.

Minuttet etterpå reduserte likevel Vålerenga, og lagene gikk til pause på 2-1 til hjemmelaget, etter det som hadde vært en litt av-og-på-omgang fra Bærums side.

SE VIDEO MED MÅLENE HER.

Pellegrino-show

I 2. omgang tok Vålerenga kontroll over banespillet, men Bærum sto bunnsolid defensivt og slapp ikke gjestene fra Oslo til en eneste målsjanse. Det var det i stedet de selv som sto for, da de rullet opp kontring etter kontring.

Pellegrino fortsatte å storspille. Midtveis i omgangen vippet han lekkert ballen over hodet på en motspiller inne på egen halvdel, snudde seg og klinket til på volley. Det sendte Eirik Nervold igjennom, som var nær ved å score Bærums tredje mål. Det ville vært årets mål i norsk fotball.

Da VIF presset på mot slutten, klarerte Lars R. Sandbu fra egen 16-meter – en pasning mer enn en klarering . som sendte Pellgrino igjennom. Han vippet elegant ballen over keeper som kom rusende ut. Men smertelig så han at ballen spratt innenfor femmeteren og over tverrliggeren.

Publikum måpte av det den hengslete spissen holdt på med. Det var en egen klasse over det han drev med, og med litt tur hadde han gått av banen med fire mål framfor to.

På overtid scoret Mounir El- Masrouri. 3-1

Fight

– Dette var ekstremt deilig, sa Lars R. Sandbu.

Bærum-kampteinen hadde trivdes på banen, der det var mye dueller, og ikke minst en liten fight mellom ham og VIFs stjernespiller Mohammed Fellah – som Sandbu gikk seirende ut av.

– Det var egentlig ikke noen stor kamp fra vår side, men vi greide å vippe det i vår favør. De skaper ikke mye, men hadde mye ball, spesielt utover i 2. omgang. Det hadde vi regnet med, for det var gode ballspillere vi møtte, sier han

Han drar fram lagets store bredde som en viktig faktor til at poengene nå triller inn på Bærums konto, og nevner Amahl Pellegrinos scoringsform som eksempel på det.

– Vi har mange som kan løse oppgavene. Vi er ikke så sårbare for formsvikt når det gjelder enkeltspillere, eller karantener eller skader.

I de tre siste kampene har Sebastian Troupe spilt i midtforsvaret. Han vil helst spille back, men har i Morten Ruud Irgens’ skadefravær tatt plass i midten ved siden av Babs Akinyemi – og Babs er også et eksempel på en spiller som startet svakt, men som nå er bunnsolid.

Troupe har løst oppgavene bra, og spesielt i 2. omgang mot Vålerenga sto han fram.

– Jeg synes det har funket bra. Edo (Colic) har også levert bra i samme posisjon. Når Morten kommer tilbake, så blir det kamp. Niko (Takle Hagen) har vært god på høyreback, som er min vante posisjon. Men det er bra med kamp om plassene, sier han.

 

Kampfakta:

1. juli 2013 2. div. avd. 1 Vålerenga 2 (H) 3-1 (2-1) Sandvika stadion

Grzegorz Flasza

Nikolai Takle Hagen
Sebastian Troupe
Babs Akinyemi
Mounir El-Masrouri

Simen Juklerød
Lars R. Sandbu
Marius Lundemo

Eirik Nervold (Jan Aubert 72.)
Amahl Pellegrino (Erblin Llullaku 90.)
Daniel Berg (Magnus Ask Mikkelsen 78.)

Mål: 1-0 (13.) Amahl Pellegrino, 2-0 (40.) Pellegrino, 2-1 (41.) Aaron Samuel
Gult kort: Lars R. Sandbu , Bærum; Pio Dingmeijok, Mohammed Fellah, Vålerenga
Tilskuere: 255

 

 

  1 comment for “Showmannen Amahl med to perlescoringer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *