Seig start på sommerferien

Bærum Jr. Rekrutt – Skeid Jr. Rekrutt 0-2.
Et Skeid 2 lag med noen førstelagsspillere stod på motsatt banehalvdel i vårsesongens siste kamp. Etter en periode med få poeng mot gode motstandere skulle en tro at man skulle se et Bærum lag som virkelig gikk i ”krigen” og kjempet for hver eneste meter i siste kamp før sommerferien. Slik ble det ikke. Vi gjør for andre kamp på rad en svak førsteomgang, hvor vi ikke evner å gjennomføre kampplan. Det er lite gnist å spore, og de gangene vi står høyt er vi ikke flinke nok til å flytte laget etter, flytte ben raskt nok, og prate til hverandre hvor vi skal låse av/ lede motspiller. Det gjør at Skeid for ofte får rettvendte spillere i både mellomrom og på kant hvor de har tekniske og fotrappe spillere. Når vi ligger lavt flytter vi heller ikke bein raskt nok i ledd, og vi er gjentatte ganger ute av posisjon. Defensiv trygghet gir veldig ofte grunnlaget for godt angrepsspill, og det viser seg også i denne førsteomgangen. Det kladder offensivt, til tross for at vi kommer til noen ordentlig store målsjanser vi bør omsette til mål. Det bør vi ta med oss som positivt; vi skaper sjanser på en dårlig dag. Med en god Ulrik mål går vi til pause på 0-0, og trenerne legger lite imellom i pausen.
Kort oppsummert; vi er ikke i nærheten av det ønsker å fremstå som.

Vi går i ut andre omgang og viser vilje og aggressivitet de første 5-10 minuttene. Vi kommer til et par ordentlig store målsjanser, men går for kraft framfor plassering i det avgjørende skuddøyeblikket. Det skal også sies at Skeid sin keeper fra førstelaget står en meget god kamp, og er sammen med vår Ulrik BB.
Skeid tar så gradvis over banespill igjen, de spiller på seg selvtillit, og vi henger rett og slett ikke med på tempoet deres med og uten ball. De gangene vi har ball gjør vi ofte litt for vanskelige valg, og vi gjør upressede feil. Det var rett og slett dagen hvor det meste manglet, og Skeid 2 er bedre enn oss på det meste denne kampen. Likevel skaper vi med jevne mellomrom store målsjanser, og Mikkel får 2 muligheter alene med keeper; den ene reddes av keeper, den andre går i tverrliggeren. Skeid setter 1-0 etter en enkeltmannsprestasjon man sjelden ser på dette nivået. Vi henger ikke med når Skeids nr.2 setter opp tempo, og med såledragninger og rykk danser forbi 5 av våre spillere, og setter den kontrollert forbi Ulrik. I det vi legger om til 4-4-2 sette Skeid sitt andre mål, og det er 13 minutter igjen å spille. Vi gir ikke opp, og bør redusere til 1-2 flere ganger, men evner ikke å få ballen i mål. Dommer blåser etter 3 minutts tilleggstid, og det er en skuffet gjeng som går inn i garderoben.

Nå gjelder det å trene godt og riktig i sommerferien, og komme tilbake 1. august med overskudd og vilje til å legge ned det som trengs for å utvikle oss som lag og individer utover en spennende høst. Klarer vi å utvikle oss like mye de neste 6 månedene som vi har gjort de første 6, blir Bærum Jr. Rekrutt virkelig et lag motstanderne bør se opp for. Takk for alle som kom og så på, og god ferie boys!