Seier mot Asker!

På en frossen bane i Asker møtte vi et godt lag lørdag ettermiddag. I kjent stil har Asker vært aktive på overgangsmarkedet, men til tross for dette skulle de få bryne seg på et ungt og godt lag fra Bærum. Kevin Nicol mønstret et solid lag bestående av flere spillere med erfaring fra høyere divisjoner.

Første omgang var en jevn affære med sjanser til begge lag. Kampen bølget frem og tilbake før Lasse Bransdal, på utsøkt vis, lobbet inn 1-0 til de gule. Mads Lyngen, som har spilt i Asker de siste sesongene, var mannen bak den målgivende pasningen da han vant hodeduellen på hjørnet av 16-meteren.
Vi var flere ganger frempå og viste gode offensive kvaliteter i minuttene som fulgte. Bakerst stod Sofus Rasmussen i Bærum-målet og gjorde flere svært gode redninger. Sofus var blant annet ute og avverget 1-mot-1 mot Askers angriper og sørget for at Askers farligheter ikke ga resultater. I tillegg til å være svært god med føttene, hadde han god kontroll også med hanskene. 

Dessverre måtte han gi tapt ved en anledning som gjorde at Asker utlignet til 1-1. Noe som også stod seg til pause.  

Etter pause var det jevnt det første kvarteret, men deretter dominerte et livlig Bærum-lag. Flere ganger rullet vi opp på venstre, i midten og på høyre, og skapte flere store muligheter. Til tider gikk det altfor fort for et Asker-lag som tidvis hang i tøylene. Til slutt måtte de også gi tapt da Daniel Berg dro seg gjennom og avsluttet flott i lengste hjørnet. Berg var ellers dominerende med sine tekniske finesser og gode pasninger, og står nå med tre scoringer på tre kamper. Han ble for øvrig kåret til banens beste spiller.   

Etter scoringen hadde vi flere store sjanser etter godt kombinasjonsspill. Berg, Aubert og flere av våre sentrale spillere stod frem og viste at vi er i rute nå som vi endelig går inn i februar måned. Resten av kampen hadde vi god kontroll og spilte fin fotball, før dommeren blåste etter 90 kalde minutter. Til tross for at det ikke ble spilt om poeng, var det deilig å slå lillebror i Asker 2-1.

Odin Berre (f. 2000) fikk sin a-lags debut da han kom inn som spiss mot slutten av kampen. Berre er en hurtig, energisk spiller med offensive kvaliteter som vi forhåpentligvis får se mer av utover i 2018. Håvard (f. 1999), som debuterte forrige helg mot Moss, kom inn på venstre ving-back og gjorde sakene sine bra. Det samme gjorde Håkon Øverby (f. 1997) da han kom inn på sentral midtbane. Alexander Rønning-Olsen (f.1999) var syk forrige helg, men tilbake mot Asker og fikk vist noen lekre finter da også han kom innpå.  

Nå venter en god treningsuke før vi reiser til Hønefoss for å måle krefter med nok en hardt satsende divisjonskollega.

Vi stilte med følgende (3-5-2):

Rasmussen
Sandrakumar, Haugli, Flo (prøvespiller)
Aubert, Fredriksen, Berg, Moe, Lyngen
Bransdal (prøvespiller), Rønning