NM J16: Snipp, snapp, snute…

Stabæk-Bærum 2-0 (1-0): …så var NM-eventyret ute. Vi klarte ikke å skape nok målsjanser mot et ballsikkert hjemmelag, så da må vi bare innse at vi heller ikke i år klarte å komme blant de fire J16-lagene fra Øst-Norge som får delta i de ordinære NM-rundene til høsten.

Ansvarlig trener for J16-laget, Ole Terje Søbye, oppsummerer kampen slik:

«Vi gikk inn i kampen i trua på avansement og ønsket å ha med oss det gode kollektivet spillet og effektiviteten vi hadde mot Raufoss i forrige runde . Samtidig hadde vi respekt for motstanderen, så vi justere vår formasjon fra 4-3-3 til 4-4-2. Vi kan vel i ettertid spørre oss selv om det var en heldig taktikk, det var vel ikke det siden vi i første omgang løpende i mellom, spilt lave og samspillet uteble.

Stabæk dominerte banespillet og kom til flere gode sjanser. Heldigvis har vi en fantastisk keeper i mål, som var vår beste spiller i dag. Både skudd, og motstander alene mot mål, avverget Kathrine. Dog er jeg er ganske sikker på at 1-0 målet er offside, selv om det var et godt angrep på vår venstre flanke, pen ball over til høyre side hvor Stabæk enkelt skyver ballen i mål. På slutten av omgangen går Amalies innlegg i stanga, der var vi nære noe…

Vi justerer vår formasjon i 2 omgang hvor vi nå går over til vår velkjente 4-3-3. Dette gjør at vi kommer noe høyere i banen, vi duellerer og spiller oss opp og inn i kampen. Dessverre klarer vi ikke å spille oss til særlig mange sjanser, eller har et samspill offensivt i banen som kan true vår motstander. Det blir litt for enkelt og kun individuelle forsøk, som blir for tynt mot en såpass god motstander. Karolines gode cornere og frispark er vel det nærmeste vi kommer.

15 minutter før slutt er det en fin enkeltprestasjon av Stabæks høyre kant da hun forserer forbi flere av våre spillere og setter ballen utagbart høyt i mål fra ca 16 meter til 2-0. Derifra og til ut ble det vanskelig. Stabæk er hakket hvassere enn oss, individuelt og som et lag, og det er beste laget som går videre. De er tross alt et av Norges beste lag, så intet nederlag for oss. Takk for innsatsen jenter, vi gjorde det vi kunne, vi er fornøyd med innsats og vilje og henger ikke med hodet. Taktisk får undertegnede ta sin del av ansvaret.

Til slutt må jeg berømme en ung spillers debut: Karoline Eikefjord, 3 år yngre (05) enn mange av spillerne på banen. Hun står ikke tilbake for noen, og er en veldig god spiller. Vi håper det ga mersmak!»