Mange veier til toppen!

Vi har hatt en rekke spillere på ungdomslandslag, gode collegelag og som nå har, på ulikt vis, funnet veien til en proffkarriere. For noen var det via den tradisjonelle stigen, mens andre har kastet seg ut i eventyr og endt opp samme sted! La oss ta en titt på noen spillere som alle har tilbrakt mange år i gult og sort!

De fleste ungdom går med en proffdrøm. Her vil vi få frem at det er mange veier å gå for å nå målet, og samtidig så kan man legge et solid fundament for livet i form av utdannelse etter endt karriere.

For det å spille fotball samtidig som man går på college er blitt veldig populært. For noen er det en godt sponset utdannelse, mens for andre har det vært en døråpner for spill i kjente og ukjente proffligaer. Alt fra testspill i Major League Soccer (MLS) til spill på den andre siden av kloden (New Zealand Premier League).S

Så nå, her kommer det noe om hvordan våre egne spillere fra tidligere årganger gjør det om dagen, og hvordan de kom dit!

Markus Fjørtoft, verden rundt:

Markus Fjørtoft fra sin debut på A-laget i 2014

Spilt i Bærum SK frem til og med siste års junior. Så gikk turen til ærverdige Duke University. Et universitet med både gode akademiske og sportslige prestasjoner. Etter endt grad der, så dro Markus like godt til andre siden av kloden og ble proff i Southern United som i skrivende stund er på femteplass i New Zealand sin øverste divisjon.

Nå går ferden videre til Skottland og en profftilværelse i skotsk premier League (Hamilton Aces). Hans vei dit er annerledes enn mange, men har visst seg å være riktig for Markus.

Simen Juklerød, gått gradene på tradisjonelt vis:

Simen Juklerød

Spilt i gult og svart siden han var 10 år og frem til og med sesongen 2015. Så gikk turen til Vålerenga, og han stabiliserte seg på laget og fikk 51 kamper og 8 mål for hovedstadsklubben. De tallene imponerte blant annet Royal Antwerpen som signerte Simen i juli 2018. Siden har han spilt fast på laget som nå ligger på 3.plass i belgisk serie (direkte plass til Europaliga-spill).

Marius Lundemo, krav og innstilling ga belønning tidlig:

Marius Lundemo

Marius var alltid tidligst ute og senest hjem fra trening. Mang en gang stående å terpe på detaljer sammen med trener Tor Berntsen og Morten Tandberg. Dette arbeidet ga tidlig frukter og han debuterte i ung alder på Bærum sitt fremadstormende A-lag. Han ble også tidlig lagt merke til andre steder og fikk 13 aldersbestemte landskamper der han skåra 2 mål for Norge!

Hos oss rakk han 35 kamper og 11 mål på A-laget (og mye mer på aldersbestemt), før han signerte for Lillestrøm SK foran 2014 sesongen.

60 kamper og 5 mål senere så gikk gratis til Rosenborg som er hans nåværende klubb.

Christopher Wingate, solid på og utenfor banen:

Christopher Wingate i UNH

Wingate bodde to litt lange dødballer unna Sandvika Stadion. Spilte all sin ungdomsfotball i Bærum SK og ble en sentral spiller. Etter juniorårene så dro han for å kombinere utdannelse og fotball i New Hampshire, nordøst i USA. Her fikk han en solid utdannelse innenfor økonomi, men var fast på collegelaget i alle fire år og fikk 69 kamper, 13 mål og 14 assist. I tillegg så vant en rekke utmerkelse for spill både på og utenfor banen.

Mens han var på college så prøvespilte han for U-23 laget til Seattle Sounders, mens han året etter ble draftet til MLS-laget New York City FC. Fra der gikk turen videre til Bethlehem Steel hvor han var et halvt år før han alvorlig skade satte dessverre en stopper for karrieren hans litt for tidlig.

Er nå analysesjef for collegelaget samtidig som han tar master innenfor økonomi!

Ulik vei, samme oppskrift?

Som man ser så har noen kombinert utdannelse med fotball, mens andre har klatret på tradisjonelt vis på fotballstigen. Allikevel finnes det nok noen fellesnevnere, og det er at de alle hadde trenere som stilte tydelige krav til de.

Samtlige nevnt her har hatt både Tor Berntsen og Morten Tandberg som trener i en årrekke. Begge er dyktige fotballfolk som også brukte mer tid, fokus og engasjement enn hva man kan forvente, for å få frem det de (med rette) oppdaget som sultne fotballtalent.

Vi har mye å takke de for, samtidig har vi mye å lære av både Tor og Morten!

Vi har som klubb alltid et mål om å videreutvikle spillere, og vil alltid legge ned knallhardt arbeide for å realisere drømmen hver enkelt vil ha. I dag har vi to stykk fra G16-laget på aldersbestemte lag (Elton og Elliot Llullaku- Kosovo G16). Vi skal strekke oss langt for å få flere opp til det nivået.

Jobben gjøres i fellesskap på feltet i form av fokus på detaljer, individuell oppfølgning og tilpasning!