Jr Elite: Løp, slit og laginnsats bak seier

Holmlia jr Elite-Bærum jr Elite 1-2  (1-1)

I et helt nydelig solskinn så skulle vi ta turen til andre siden av Oslo. Nærmere bestemt på Lusetjern, der Holmlia ventet på oss på motsatt halvdel. Et lag med kun 1 poeng, men med mange jevne kamper. Så på ingen måte ville dette bli en spasertur i parken.

Nå har sesongen virkelig kommet i gang, og guttene spiller jo på flere nivåer. Senior, såvel som junior.  Jeg er ikke gamle karen, men det er to ting som gjør sitt til at jeg skjønner at det er vår: Først at ligningen skal sjekkes, dobbelsjekkes og leveres til Skattemyndighetene.

Dernest at skader begynner å komme når kamper på de ulike nivåene er i gang.

Det var sistnevnte utfordring vi sto ovenfor i dag, samtidig er dette en fin mulighet for å teste troppen, og muligens eksperimentere med å sette folk på noe uvante plasser.

Jevnt og tett hele veien

Jevnt og tett hele veien

Vi starter kampen bra, og vi setter ledergållen. Det hele starter med at vi får frispark på hjørnet av 16meteren, og Lamin lader foten med krutt av det gode merket. Skuddet går direkte i mål, og på benken liker vi utviklingen.

Merkelig nok så er målet på mange måter en forbannelse, for etter skåringen så blir vi stresset. Det betyr feilpasninger, balltap og manglende tro på vårt eget spill.  Holmlia stresser oss, og tar noe over kampen.

I alle fall har de ballen mer enn oss. Det positive frem til like før pause er at vi ikke lar de komme til all verdens av muligheter. Som den observante leser legger merke til, så skrev jeg like før pause. For rett før halvtid, så utligner Holmlia på et frispark som er ganske likt vårt eget tidligere i omgangen.

I og med at Sofus ikke er 4 meter lang og halvt puma, så rekker han ikke bort opp i vinkelen. Dermed 1-1. Noe jeg skal innrømme var helt fair mtp spillet som de drøye 120 tilskuerne fikk oppleve de første 45 minuttene.

Det er ikke alltid jeg er i garderoben, og alt som sies der burde ikke gjengis offentlig. Derimot skal jeg i dag velvillig dele ut, akkurat slik jeg ikke delte godene i påskeegget som ung guttepjokk.

Luke og Trond roer guttene helt enkelt ned. Vi er bedre enn hva vi har fått vist i 1.omgang, men feilen ligger ikke i mangel på ferdigheter. Kort og greit ligger det at vi blir nervøse og redde for å gjøre feil når vi møter et høyt pressende Holmlia.

Ro med ball, kommunikasjon og slit er oppskriften vi får servert om 2 omgang skal bli bedre enn de første 45 minuttene.

Dette tar vi tydeligvis i stor grad med oss når vi starter med ballen. For selv om vi ikke gjenoppstår fra de døde, så er det et annet lag på banen nå. Vi holder ballen mer i laget, løper mer uten ball. Enkelt sagt: vi vil jobbe for at 3 poeng blir med oss hjem til Kadda.

Like jevnt i 2.omgang

Like jevnt i 2.omgang

Kampen skifter karakter, og begge lag har flere overganger jo mer klokka viser.  Det er varmt, og kreftene ebber sakte ut. Det åpner for mer rom, og vi har flere store overgangsmuligheter vi burde skåret på.

Vi får en gåll halvveis, og den kommer etter et angrep vi blir stumme av beundring av. Hvis jeg får oppleve en tilsvarende skåring i år, så skal jeg gå på henda baklengs fra Kadda til Oslo. Et forsøk på en rettferdig beskrivelse kommer her (finn frem noe godt):

Tin tar med ballen fra egen 16meter, fører den kontrollert inntil foten. Han ser opp, og der kommer Dauda på et langt løp. Med presisjon ikke sett siden Harald Stenvaags oppvisnng fra Barcelona i 1992, så skreddersyr han ballen over Holmlias forsvarere og ned på det venstre fotbladet til Dauda. Med en elegant lobb så er keeper utspilt, og med ei tåre i øyekroken jubler vi Gule for 2-1 med drøye 20 minutter igjen.

Fra her av og frem til kampslutt så er det positive at vi har god defensiv kontroll, men samtidig kan vi bli bedre på de kontringene vi får. Vi har 3-4 fete muligheter til å punktere kampen, men avslutningene blir like svake som norskeksamen min på videregående.

IMG_0465

Dagens gode dommer blåser av når vi har spilt noen-og-nitti minutter, og vi fortsetter seiersrekken!

Dette var ingen velspilt kamp, og totalt er vi noe under pari. Det er derimot fint å se guttene samlet jobbe og slite for seieren!

Neste kamp er 1.mai på Kadda kl 12 mot Lillestrøm