Leni er læremester og forbilde!

Leni Larsen Kaurin har et meget godt inntrykk av klubben og vår satsning på jente-/kvinnefotball. «Unge spillere i andre klubber kan misunne våre jenter det tilbudet de får hos oss», sier hun og fortsetter, «da blir det også ekstra viktig å ha et godt tilbud i Bærum når de blir eldre». Vår nye spillerutvikler for Kvinner A og talentutvikler for J13-J15 med erfaring fra Toppserien, 98 landskamper for Norge, Champions League-tittel, samt ligaspill i Tyskland, Danmark og Canada, har allerede jobbet tre måneder i klubben og nå gleder hun seg til sesongstart.

??????????????

Leni er positivt overrasket over hvor spillende lagene i Bærum er: «Her er det ingen som «kælker» ballen unna, man forsøker alltid å finne en medspiller» slår hun fast. Det er resultat av årevis med godt treningsarbeid og ikke noe man kan oppnå uten videre. «Det gir et godt grunnlag å bygge på, så skal vi lære jentene ennå flere ferdigheter i sitt spill», slår Leni fast.

Trenerjobbene i Kvinner A og J13-J15 er ganske forskjellige forteller hun: «På Kvinner A er jeg i team med Caro og Andreas for å motivere, instruere og skape trøkk på trening, og på den måten bygge et seniorlag. Talenttreningene til J13-15 er rent tekniske seanser der jeg ønsker å utvikle ferdigheten til enkeltspillerne».

??????????????

Talenttrening J13-15 i hallen på Kadettangen under Lenis ledelse

Leni trener 26 stk J13-15-spillere i to grupper ca en gang pr uke i perioden januar til april som et supplement til treningene de har med lag og krets. «Jeg merker progresjon underveis i hver trening og gjennom de månedene jeg har fått jobbe med dem, det er veldig inspirerende», oppsummerer Leni, «jeg får gode tilbakemeldinger fra spillere og foreldre, det er meget hyggelig og viser at tilbudet blir satt pris på.» I sesongen skal Leni følge de spillerne hun har trent i noen utvalgte kamper for å kunne gi dem individuelle tilbakemeldinger og tips.

 

«Spillerne våre på J19 og Kvinner A har savnet referanser i forhold hvilket nivå de må strekke seg mot hvis de har ambisjoner om å bli virkelig gode, det kan Caro og jeg tilby gjennom vår erfaring fra Toppserien og landslag, samt at samarbeidsavtalen med VIF Kvinner gir oss muligheter til å hospitere våre spillere opp mot 2. div-nivå allerede nå», legger Leni til. Hun er tydelig på at dette er avgjørende faktorer for at Bærum SK skal kunne ta nye steg på kvinnesiden. Leni registrerer med tilfredshet at mange av de spillerne hun trener hos oss har høye ambisjoner, og hun ser frem til å hjelpe dem videre i sin utvikling som gode fotballspillere.

Redaksjonen skylder å gjøre oppmerksom på at det bare er snaut tre år siden Leni tok EM-sølv med det norske landslaget foran 40.000 tilskuere på Friends Arena i Stockholm i juni 2013. Formen er nok et stykke unna det nivået nå, men Leni har vist at hun fortsatt kan kunsten i sine innhopp de siste 20 minuttene i treningskampene mot Gjelleråsen IF og Stoppen SK i vinter. Det var tydelig å se hvordan hele laget hevet seg når hun var på banen. «Jeg melder overgang til Bærum SK nå, så kan Caro benytte meg hvis det trengs», avslutter Leni med et bredt smil. Det er bare å glede seg til sesongen, som åpner allerede søndag 3. april borte mot hennes gamle klubb Asker.