Lagkapteinen – Lars Slemdal

Med tanke på lørdagens seriepremiere mot Moss har vi tatt en prat med A-lagets solide lagkaptein Lars Slemdal. Lars kom til klubben fra Ull/Kisa før 2016 sesongen og har varit fast inventar siden den gang.

Hva er det du liker med å spille for Bærum SK?

Oi, hvor skal jeg begynne.. Det er mye jeg liker ved å spille for Bærum, men om jeg skal holde meg kortfattet får jeg trekke frem et veldig godt miljø både på og utenfor banen, samt den utviklende og attraktive fotballen vi spiller.

Hva er forskjellen mellom Bærum SK og andre klubber du har representert?

Det er mye som er likt da jeg  har vært heldig, og kun  har vært i gode klubber. Dog er først og fremst den ballbesittende fotballen det som skiller seg mest positivt ut. Samtidig som jeg er glad for å representere en klubb som har et godt rykte for å utvikle gode fotballspillere.

Trives du i rollen som lagkaptein?

Ja, det er en ære å få være lagkaptein for dette laget. Det blir et ekstra ansvar ovenfor lagkamerater, trenere og klubb – men dette er noe jeg trives godt med.

Postnord-Ligaen krever mye av dere utøvere. Dere trener like mye som f eks lagene i OBOS-Ligaen og dere har jobber/studier ved siden av fotballen. Hva driver deg å fortsette satse?

I bunn og grunn handler det om lysten til å spille fotball, og å være en del av en flott spillergruppe. Når jeg gleder meg til å spille fotball med gode kompiser blir det ikke vanskelig å motivere seg for trening og kamp. Samtidig er jeg opptatt av å vinne hver kamp, og da må man legge ned hardt arbeid ila alle treningene i uka. Null baklengsmål og tre poeng henger der som en saftig gulrot.

Føler du deg sikker på en plass i startelven når du er lagkaptein?

Nei, vi har altfor mange gode midtstoppere i stallen til at man kan føle seg trygg på det. Dette er også en styrke ved årets tropp. Vi har god konkurranse på alle plasser, og det gjør at vi må strekke oss etter å bli bedre for hver uke dersom man skal fortjene en startplass. Jeg håper dette kan være med på å ta oss høyt på tabellen i år.

Har du gledet deg til seriestart?

Jeg har gledet meg helt siden vi startet oppkjøringen for drøye 14 uker siden. Dette er noe vi har sett frem til hver dag i hele vinter. Endelig skal vi spille om poeng. Det ser hele gruppa frem til.

Hva føler du at laget står for?

Laget står for attraktiv, offensiv fotball hvor vi ønsker å ha ballen i laget. Bærum har vært kjent for å spille fin fotball i mange år, og det er noe vi står for i år også. Samtidig ønsker vi i år å styrke vårt defensive spill slik at vi kan komme høyere på tabellen enn i fjor. Ved å spille fin offensiv fotball, akkompagnert med solid defensivt spill, skal vi bite godt fra oss i år.

Finnes det noe konkret som trenerne har forsterket i pre-season?

Som nevnt har særlig det defensive fundamentet vært i fokus. Trenerne har vært flinke på å gi oss konkrete arbeidsoppgaver når vi forsvarer oss, noe som gjør at vi er vanskelige å score mål på. Det viser også de siste treningskampene hvor vi knapt har sluppet til sjanser i mot. Ved siden av det defensive aspektet har vi også lagt ned hardt arbeid hver uke, som gjør at vi er i bedre form enn de to foregående årene.

Forrige sesong sluttede vi på en 9.plass. Hva er målet i år?

I år er målet å komme høyere enn i fjor. Det er litt vanskelig å si hvor nivået vil ligge i årets liga, da det er mange hardtsatsende klubber med store budsjetter. Dog  har vi satt oss som mål om å kjempe om en topp 5-plasering. Samtidig har vi som mål å gjøre Kadda til en vanskelige bortearena for lagene som kommer på besøk.

Hvorfor skall publikum gå på kamp på Sandvika Stadion og se Bærum SK A-lag spille?

Publikum skal komme og støtte oss fordi vi spiller flott og morsom fotball. Det kommer til å bli mange seire på Kadda i år, så om folk ønsker å være med på dette bør de komme og se oss spille. Unge, sunne, modige, høflige, blide og flinke fotballspillere som spiller for flaggskipet i Sandvika fortjener vel folk på tribunen? Vel møtt.

Hvordan går det mot Moss FK?»

Moss FK er en godt lag med mange spillere som har erfaring fra Eliteserien og OBOSligaen, så kampen blir tøff og spennende. Samtidig er vi i god form og har vært veldig gode de siste ukene, så jeg føler meg sikker på at vi skal være bedre enn Moss. Vi vinner kampen 2-0.

Til slutt, lykke til med sesongen og mot Moss på lørdag.

Tusen takk