Kvinner B+: Sterk prestasjon mot Godset

Strømsgodset-Bærum2+ 0-4 (0-3). Godset Toppfotball har (endelig) bestemt seg for å satse på damene, samlet nylig spillere fra 4-5 naboklubber og vil bygge seg opp fra bunnen av seriesystemet fra denne sesongen. De er et ungt lag med masse vilje og talent, som garantert vil kjempe i toppen av årets 4. div i Buskerud krets. Målet er å komme til toppserien etterhvert, og da er det ekstra gøy for oss å være blant de første lagene de prøver seg mot.

Vi stilte med et forsterket 2. lag, derfor betegnelsen 2+ i ingressen, pga vinterferiehelg og noe sykdom og skader. Vi gjennomførte en meget solid kamp, og spesielt i 2. omgang var vi gode med mange gode initiativ og muligheter fremover, samtidig som vi hadde fullstendig defensiv kontroll.

Tommy Johnsen har ordet: «Vi starter 1. omgang i en vanlig 4-5-1/4-3-3 som vi pleier, dette funker godt, vi får store rom å spille i og har god kontroll på kampen fra start selv om den bølger litt frem og tilbake.

Vi scorer etter 12 min, Nasse spiller igjennom Sundby, som drar seg fordi alle, godt utført av jentene.

Nr 2 kommer på etter godt spill som rulles over fra høyre til venstre hvor Elise fyrer av et skudd via keeper og i tverrligger, og Kari er fempå, jeg tror hun setter den inn med magen. Bra gjort og masse innløp i boks på dette målet, noe vi skal gjøre mer av i kampene.

Cornertrekket funker og Sundby header ballen kontant i kassa etter en hardt slått corner av Nasse (tommel opp).

Alt i alt en god 1 omgang og i 2 omgang legger vi om til 3-5-2/3-1-2-3-1. Det som var virkelig gøy var at dette funket veldig bra. Taktisk gjennomgang i pausen på de roller hvor ting er litt forskjellig fra 4-5-1. Dette løste jentene veldig bra og Godset var over midten svært sjelden ila omgangen.

De få gangene de slo i bakrom hadde vi en helt kongegod keeper i dag i Lisa Wærø fra J19. Sto langt ute og brøyt det som kom og ryddet opp med en ro som ikke stemmer med å være 17 år. Jeg ble imponert.

Godset prøver og prøver og spille ball, men kommer ikke gjennom oss, fordi vi er 1 til 2 til 3 spillere på hver gang og om den ene ikke rydder opp så er det en ny spiller på i det den andres press er så vidt blitt litt borte.

Positivt i dag er presset og trøkket vi har gjennom kampen, alle står opp og tar kampen, og det virker som vi orker mer enn før, løper mye riktig og er tryggere på medspilleres roller. Alle gjør en kjempejobb, er lagspillere og står på i alle faser av spillet.

Nevner noen, men kunne nevnt alle. Marie, gjør den «usynlige» jobben som gjør det enklere for de som er rundt henne, rydder opp og er alltid i bevegelse. Kari løper opp, ned og også for langt ned, løyal og er disiplinert. Stopperne i dag, Frida, Maja, LisaMi, trygt og enkelt i alle faser, og Frida er tøff og trøkker til på en måte som jeg liker, og det gjør vondt å møte oss. Rebecca på back og Elise på kant, jobber utrettelig opp og ned med gode initiativ og spill. Vi tar steg hele tiden og det er godt å se.»

Stine scorte vårt 4. mål 10 min før slutt, etter at Marie hadde vunnet ball høyt i banen og keeper ga retur på Stines første skudd.

Grattis med meget god kamp jenter, neste treningskamp er i Gøteborg lørdag 29. februar mot Utbynäs SK, fra svensk 2. div, før vi tar i mot Hallingdal, fra norsk 2. div, på Sandvika stadion lørdag 7. mars. Mye mer gøy i vente!