Kvinner A: Seier i sesongåpningen

Bærum-Bækkelaget 3-1 (2-0). Til tross for høye skuldre og litt rusk i maskineriet dro vi i land en forholdsvis trygg seier i sesongåpningen. Vi kjørte matchen før hvilen, men gjestene ga aldri opp og ga oss kamp til siste spark på ballen.

Marie Sundby i aksjon (Foto: Massimo)

Det kan ha vært et visst innslag av overtenning og nerver som preget oss i denne kampen, det er tross alt 22 mnd siden sist vi spilte om poeng i serien. Spillerne vil masse, og kunsten er å finne riktig tenningsnivå for en god prestasjon.

For spillet vårt satt liksom ikke helt, og det var noe uforløst over samhandling, presisjon og avslutninger. Allikevel dominerte vi fullstendig i de første 30 min, før gjestene etter hvert fikk spilt seg mer inn i matchen.

Vi tok altså kommandoen fra start og rullet opp mange angrep fra kantene, spesielt var Kristine og Janine masse involvert offensivt på høyre side i denne fasen. Det var imidlertid fra den andre kanten åpningsmålet skulle komme da Arielas innlegg ble styrt i mål av en blå forsvarer etter 18 minutter. Godt å få det målet så tidlig i matchen, da kunne vi senke skuldrene litt…

For vi fortsatte å kjøre på og 10 minutter senere slo Janine en stikker til Sundby, som tok med ball og fyrte av. Skuddet gikk i stanga, og returen var Sofie frempå og dyttet inn i det tomme buret til 2-0. Akkurat da satt vi med følelsen av at dette kunne bli en aften med mange mål fordi Bækkelaget så litt kjørt ut.

Gjestene fra Ekebergsletta jobbet seg imidlertid inn i matchen og holdt stand til pause. Etter hvilen hadde de reorganisert litt og fremsto mer kompakte og aggressive. Dermed ble matchen jevnere, med et overtak i sjanser til oss. Etter 65 min blir vi brutt høyt i banen og de blå styrter i angrep og etter hvert scorer de på et hardt og velplassert skudd fra 20 meter.

Reduseringen skapte selvsagt en viss uro for at vi skulle miste taket på matchen, men våre damer fortsatte å male på og produsere sjanser. Så da Maria ble spilt igjennom i midten av Tonje, og kaldt og rolig ekspederte inn 3-1 etter 74 min, var det en konsekvens av spillets gang. Godt å få den scoringen, og etter det var Bækkelaget egentlig ikke i stand til å true oss.

Midtstopper Rikke Kristiansen ble kåret til Bærums beste, og hun vant dermed gavekort fra Torshov Sport. Rikke stod frem som en bauta i forsvaret, sterk i duellene og sikker i spillet, og ga laget den nødvendige roen kampen igjennom.

Vi burde puttet på flere mål i denne kampen, men gjestenes keeper var god og heldig, samtidig som vi må finstille siktet mer til neste gang.

Vi takker Bækkelaget for en god og spennende match, gratulerer våre damer med seier i sesongåpningen og gleder oss til neste oppgjør borte mot ØHIL3 tirs 24. august. 🙂