Kvinner A: Nerve i nabooppgjøret

Asker-Bærum 2-2 (0-0). Det var ikke noe å si på spenningen da vi barket sammen mot rivalene på Føyka, selv om vi har spilt bedre matcher i år.

Vi startet med Nina i mål; Rikke, Frida og Kaja i forsvar; Kristine og Nastaha som kanter/backer; Ariela, Kristin og Henriette på midtbanen; og Maria og Alex som spisser. Ida og Tonje kom inn som hhv forsvar og kant i pausa og Marie på midtbanen de siste 25 min.

Vi styrte det meste i første omgang og burde dessuten har scoret et par før hvilen, bl.a. da Nastaha headet like utenfor på corner, Rikke skjøt frispark fra 25m rett innenfor stolpen og Maria kom alene med keeper. De få mulighetene hjemmelaget fikk før pause var overganger på unøyaktige pasninger i vår oppspillsfase.

Så da lagene tuslet i garderobene til 0-0 ved halv tid, satt vi med følelsen av at vi hadde mer å gå på. Ganske riktig, 13 min ut i andre omgang la Maria igjen til Tonje som satt ballen i mål utenfor keepers rekkevidde. Den jubelen stilnet fort da Asker stjal ball og utlignet kun 1 minutt etterpå. Vertene fikk attpåtil straffe 5 minutter etter det og dermed var kampen snudd.

Vi tok tak i matchen igjen og Kristin på kanten kom stadig til innlegg som nesten fant gule spillere i felt. Midtbanen vant dueller og fikk satt opp overgangsmuligheter som skapte trøbbel for de hvite. I 78. minutt fikk Alex vent opp rett foran mål og trillet inn kontrollert til 2-2. Asker ropte på offside, men linjedommer holdt flagget nede og stod på sitt.

Vi hadde flere muligheter til å sette seiersmålet, men den aller største fikk hjemmelaget på overtid etter et brudd mot på vår halvdel. Nina reddet imidlertid en-mot-en mesterlig og dermed endte denne berg-og-dalbane kampen uavgjort. Det er (nesten) alltid jevne og spennende kamper mot Asker, det er jo sånn lokaloppgjør skal være!

Tirsdag møter vi Oppsal på Sandvika stadion, det gleder vi oss til. 🙂