Kvinner A møtte effektive Enga

Bærum-VIF2 3-8 (0-4). Til tross for spillemessig jevn kamp, gikk de fleste ballene gikk inn i vårt nett i dette målrike oppgjøret.

Stian oppsummerer:

«Vi får idag en veldig god referanse på hvor topp 2.divisjonsnivå ligger. Vålerenga spiller en veldig lik fotball som den vi ønsker å spille, men er idag hakket bedre enn oss i begge bokser. Første omgang starter verst mulig med baklengs etter 3 minutter. Dette gir Vålerenga mulighet til å dra ned tempoet i spillet og tvinge oss lavere i banen.

Vi sliter veldig med å løse presset og blir utålmodige når vi først vinner ball. Dette fører til at vi blir løpende unødvendig mye og slipper opp for krefter ut over i 1.omgangen. Vålerenga er bedre enn oss første 45, men 0-4-forskjell er det absolutt ikke. Med lik effektivitet hadde nok 1-2 vært et mer riktig resultat.

I pausen får vi justert inn en del ift både presset og tålmodighet, kampbildet snur totalt i 2.omgangen. Vi slipper inn 2 veldig enkle i løpet av de første 4.minuttene, men etter det styrer vi banespillet i større grad og Vålerenga blir hakket mer direkte i spillestilen. Vi klarer å flytte frem backene våre når vi angriper, og presser dermed Vålerenga lavere i banen.

1-6 kommer på et hardt innlegg fra Sundby til Andrine etter brudd høyt i banen. Like etter setter Nora 2-6 etter et gjennomspill av Andrine. Vålerenga setter 2-7 på en sjelden visitt på vår banehalvdel, før vi igjen reduserer ved Victoria etter gjennomspill av Tuva. Vålerenga fastsetter sluttresultatet med siste spark på ballen. Dette er en kamp vi kan lære veldig mye fra, vi får her noen klare svar på hvor både styrkene og svakhetene våre som lag er. «