Kvinner A med sliteseier mot naboene i syd

Holmen-Bærum 0-1 (0-0). Tross spillemessig overtak og sløsing med sjanser måtte vi jammen slite for de tre poengene vi slepte med oss tilbake hjem igjen fra turen rett over kommunegrensa i syd.

Alex på et av mange stormløp fremover! (Foto: Unni Aagedal)

Hjemmelaget hadde en klar strategi i møtet med oss, ligge lavt i en 4-5-1 formasjon, tette rom defensivt og satse på å ta det som bød seg. I et forsøk på å lokke dem ut presset vi lavt i store deler av første omgang, for så å sette fart da vi vant ball i midtsonen.

Det lykkes vi med ganske ofte, men da innleggene kom fra kantene, ved Nastaha og Alex, var de røde hurtig tilbake på plass for å fylle opp egen boks. De skuddene vi fikk løsnet gikk enten i keeper, forsvarere eller utenfor mål. Vi hadde sogar en trippel sjanse som ikke ga uttelling. Holmens beholdning før hvilen var en corner som Kristine klarerte ut og to fremspill som Nina plukket opp uten problemer.

Etter pause presset vi høyere og stresset hjemmelaget voldsomt, og vi kom stadig nærmere deres mål. Både Sundby og Alex hadde fine muligheter uten at ballen gikk i nota. Før eller siden måtte vel ballen gå inn? Joda, det ordnet Janine etter 69 minutter på et skudd fra 16 m som fikk en nydelig, og for keeper umulig, bue inn i mål. Deilig å se den gå inn.

Vi fortsatte å trykke på for å slå flere høl i den røde muren, men våre forsøk ble for spinkle i denne fasen av kampen. De siste 10 minuttene fokuserte vi nok litt for mye på å trygge ledelsen, men til tross for heading like over på frispark og to gode cornere til de røde kunne vi ro det hele i land og juble for tre blanke poeng.

Allerede torsdag venter KFUM på Sandvika stadion, så vi får ikke mye tid til å puste ut før vi skal ut i krigen igjen! 🙂