Kvinner A: Lokaloppgjør med nerve

Asker-Bærum 3-3 (2-0). Tett, tøft og spennende! Akkurat sånn lokaloppgjør skal være og som det ofte blir mot Asker. I løpet av en meget god periode i andre omgang snudde vi matchen fra 2-0 til 2-3, men vertene fikk sin utligning kun fem minutter før full tid.

Dina er nær ved å heade i mål, men dessverre ble det ikke uttelling denne gang!

Vi startet med følgende 11: Mia i mål; Kristine (kaptein), Rikke, Frida og Tonje i forsvar; Sofie, Henriette og Dina på midten; og Camilla, Alex og Janine i angrep. Stine byttet inn for Camilla etter 45 min, og Sofie A byttet inn for Frida etter 80 min. Nina og Zuzanna var ubenyttede reserver.

Vi satte støkk i vertskapet fra start og allerede i første spilleminutt kom Alex alene med keeper og skjøt i tverra, etter at Janine hadde stusset Rikkes fremspill videre. Kun ti minutter etter var Alex på ferde igjen, men da gikk avslutningen like over. Asker fikk ristet av seg sjokket og begynte langsomt å komme mer med i kampen og skapte noen farligheter foran vårt mål.

Allikevel kom hjemmelagets ledelse etter 17 minutter ut av nærmest ingenting da et vådeskudd gikk i bue inn i mål helt ved vinkelen. Etter 27 minutter økte Asker til 2-0 på en heading fra kort hold og dette stod seg til pause til tross for at Henriette traff innsiden av stolpen på en kanon fra 20 meter. I første omgang ble vi liggende for lavt og vårt angrepsspill ble forutsigbart og lett å forsvare seg mot.

Etter pause la vi oss høyere og la trykk på Askers forsvar. Det ga umiddelbart resultat da Henriette traff perfekt på et lavt skudd fra 16 meter i 55. minutt til 1-2. Kun ti minutter senere var Alex frempå med hodet fra 5 meter på Stines presise innlegg og så stod det 2-2 på tavla. Vi fortsatte den gode perioden og kvarteret før slutt var Alex frempå igjen til ledelse 2-3, etter pasning fra Tonje, og full jubel hos alle gule på Føyka.

Så var det evnen til å holde på ledelsen da, der har vi noe å hente. Asker tok umiddelbart tak i kampen etter kalddusjen og vi la oss lavere i banen. Dermed fikk Asker satt opp sine angripere og til slutt fikk de utligningen i 85. minutt på et hardt langskudd. Det ble en intens avslutning der begge lag hadde mulighet til å avgjøre, men 3-3 stod seg til slutt.

Vi takker Asker for et forrykende lokaloppgjør og ser frem mot møtet med ØHIL3 tirs 7. juni! 🙂