Kvinner A: Hjem med full pott mot topplaget

Frigg2/Heming-Bærum 1-3 (0-1). Lavt press, herlig arbeidsmoral og hat-trick av Alex var oppskrift på festaften når damene våre dro til Tørteberg, vis a vis Majorstua stasjon, for å ta opp kampen mot det hittil ubeseirede topplaget.

Vertene startet best i begge omganger og presset oss veldig, uten at de klarte å skape sååå mange farligheter ut av dem. Vi overbefolket eget forsvar, litt som Island i EM, og avslutningene fra langt hold ble lette for en solid Nina i vårt mål å håndtere. Ved å legge presset lavt ga vi aldri bort noe bakrom samtidig som vi var aggressive med å hindre oppspill. Dette frustrerte de seiersvante fra Oslo vest, som riktignok hadde ett skudd i stolpen helt i starten av andre omgang. Målet deres kom fire minutter før full tid etter corner, men da var løpet kjørt.

Defensivt er vi betong og hel ved, hvor midtbane og forsvarsrekke hele tiden er i balanse. Stopperne, Ida A og Ida B, er alltid på plass og utfyller hverandre perfekt. Våre to J00ere på sidebackene, Kari og Thea, løper opp alt som kommer, spiller klokt og fremstår mer rutinert enn mange eldre spillere. Mie avløste Thea de siste 10 min og fullførte den gode jobben. Kaptein Oda på defensiv midt binder laget sammen og går foran med ro og autoritet. Kajsa, Nastaha (Pia i 25 min), Nora (Martine i 10 min), Maren (Nora i 10 min) løper og løper og løper, vinner dueller og fordeler baller.

Alex på topp er forsvarernes plage og keepers fortvilelse, hun er et angrep alene og omsetter de sjansene hun får: 0-1 etter 10 min på et perfekt fremspill fra Nastaha og påfølgende skudd fra ca 15 meter; 0-2 et kvarter før slutt da keeper nøler på et tilbakespill og ballen går rett i Alex og i mål; og 0-3 minuttet etter med et herlig treff fra 25 meter. Stine kom inn på de siste 10 min og holdt trykket oppe på topp.

Bortesupporterne, i klart flertall på tribunen, bet negler i 75 minutter og gikk bananas da vi avgjorde på slutten. Takk for en herlig aften damer! Dere er jammen gode!!! Nå er det Ready som står for tur på stadion søndag 25.9. Vi gleder oss allerede! 🙂