Kvinner A endelig tilbake i manésjen!

Bærum-Strømsgodset 3-2 (0-2). 16 mnd etter forrige treningskamp var våre damer endelig tilbake. Etter en noe rufsete start tok det seg vesentlig opp for vår del utover i matchen.

Strømsgodset har nettopp startet sin kvinnesatsning og mønstret et ungt og godt lag i alderen 18-20 år. De gjør mye riktig i byen ved ælva og det skulle fort vise seg at vi ikke kom til å få noe gratis. Faktisk tok Godset ledelsen etter allerede 4 minutter da deres raske spiss løp fra alt og alle etter kontring på vår corner.

Vi ristet av oss baklengsmålet og begynte å trille ball, men gjestene i rosa (for anledningen) flyttet beina og ga oss ikke mye rom på siste 1/3 av banen. Vi kom til mange cornere, men det ble ikke så mange muligheter av det. Sundby var alene med keeper, men sistnevnte var hurtig på plass og fikk avverget.

Bortelaget var stadig frempå, med god fart i sine forsøk. Etter 22 minutter snappet nevnte spiss opp en feilpasning og utnyttet muligheten hun fikk til 0-2 og nok en kalddusj for oss. Like etter måtte Nina i aksjon to ganger, først på frispark og deretter på skudd fra skrått hold.

Frem mot hvilen fikk vi litt mer kontroll på kampen igjen, og Maria var nær på å bryte igjennom. De rosa var virkelig gode til å forsvare seg, og selv om vi kom til med innlegg fra kantene ved Mali og Janine, samt en drøss med cornere, klarte de liksom alltid å rydde opp i egen boks.

Vi var litt betenkte ved pause om vi skulle klare å bryte ned et hardarbeidende og hurtig Godset, men håpet om uttelling for oss ble tent da Emilie raidet opp på venstre i det andre omgang startet og la inn en ball som burde ha blitt bedre forvaltet.

Imidlertid fikk Emilie muligheten i 55. minutt, på innlegg fra dørlinja fra Janine, og førstnevnte satt kontrollert inn 1-2. Full jubel, vi kunne fastslå at dette betydde myyye, til tross for at det var treningskamp.

Vi fortsatte å produsere sjanser og Godset hang i tauene så godt de kunne. I 67. minutt stjal Sundby ball, stakk fra og scorte til 2-2, slik vi har sett henne gjøre så mange ganger. Herfra og ut var vi det førende laget, selv om gjestene også yppet seg ved noen anledninger, og med bl.a en svær dobbelsjanse til oss som burde gitt uttelling.

I 86. minutt slo Rikke en lang ball i bakrom, der Andrine oppfatter at hun er i offside og roper frem Sundby. Gjestenes forsvar nølte, og Sundby lobbet ballen i pen bue over en utrustende keeper til seier 3-2. Full jubel, dette smakte godt!

Vi takker Godset for en intens, fartsfylt og spennende kamp, hvor vi måtte jobbe hardt i samtlige 90 min. De ca 70 tilskuerne på tribunen, et anselig antall som vitner om interesse og savn etter god fotball, kunne konstatere at begge lag blødde for drakta.

Kvinner A fortsetter serieforberedelsene i sommer og åpner serien hjemme mot Bækkelaget 17. august kl 20.15, vi ønsker alle supportere en god sommer og velkommen tilbake da!