J19 Bredde: Disney, rare mennesker og god mat

Etter å ha vært igjennom Paris sentrum på dag 1, så skulle vi bevege oss mot utkanten av byen. Til det kulturelle høysete som Eurodisney utgjør! Vi merker kjapt de kommersielle kreftene. For å komme inn så koster det like mye som å kjøpe en gård i Georgia (landet, ikke staten)

90 euro!  Nå forventa vi nærmest å bli frakta rundt i golfbiler og få servert kanapeer etter eget ønske. Dette er en lekse av en turistfelle! Selv i småsur vind i februar er det kø. En dårlig stekt vaffel koster 4 euro, og de latterlig stygge «Minni Mus-ørene» som altfor mange godt voksne bekledde seg med kostet 15 euro!

Det var i det hele tatt surrealistisk å traske rundt i denne gedigne parken. En fornøyelse i studiesammenheng om man er sosialantropolog, eller en kulturell snobb (som undertegnede). Det viktige var at jentene koste seg i glugg i hjel!

Til tross for uventa kø, så stilte de opp i kø etter kø for å kjøre høyt, lavt, rundt og raskt. Til slutt så følte jeg også at jeg måtte bryte ut av skallet, og tok for første gang en berg og dal bane. Det var moro, men jeg nådde falsett hva toneleie angår.

La det være sagt, jentene var mye tøffere!

Så på sen ettermiddag var de fornøyde, men svimle. Da tar vi toget hjemover, før en middag på byen av planen. Mens hurtigtoget suste sin vei tilbake mot sentrum, så ble vi «underholdt» av en gammel mann som snøvlet om alt og ingenting. Alle fra Charles De Gaulle til nåværende statsoverhoder var skyld i alt som var trist og leit.

 

Noen stasjoner senere kom en gjeng hip-hoppere på, og de sang og danset til egenkomponert musikk.  Det økte stemningen på toget, i alle fall blant den yngre garde.

Middagen på kvelden var nok en suksess! Latter og samtale sitter løst blant oss, og limer oss skikkelig sammen. At vi også har funnet en god stamresturant med god mat bidro.

Nora og Eline venter tålmodig på noen etternølere. Politibilen har ikke noe med oss å gjøre ;)

Nora og Eline venter tålmodig på noen etternølere. Politibilen har ikke noe med oss å gjøre 😉

 

På dag 3 skulle egentlig høykultur stå i fokus. Men Versailles var delvis stengt, og da følte vi det ikke verdt å ta togturen dit kun for å se planter på vinterstid. Så plan B ble at vi gjorde noe felles, for så å dele oss etter ulike ønsker.

Vi dro alle for å se den prektige Notre Dame katedralen, og den er imponerende både utvendig og innvendig!  Her slapp vi kø, og noen timer senere så spillet vi oss for en stund. Noen ville shoppe, noen ville se mer av det historiske Paris, mens noen var ikke helt sikre.

Lagbilde for mektige Notre Dame katedralen

Lagbilde foran mektige Notre Dame katedralen

Derfor fikk alle sine ønsker oppfylt og når vi møttes igjennom på kvelden, så bar de fleste på handleposer som i seg selv så ut til å koste en håndfull euro!

Nå på siste dag så er jentene for noen timer igjen i grupper med ulike ønsker. Noen hviler mer ut, andre har vært våken tidlig på jakt etter siste røverkjøp, eller kanskje mor hjemme får en suvenir?

Det har i alle fall vært en super gjeng å reise med!  Vi har hatt NULL problem, alle smiler og ler, og avtaler blir overholdt med tysk disiplin.

Jentene har blitt mye bedre kjent, og vi er virkelig blitt en sammensveiset gjeng der humør er nummer 1 😉