Junior Elite: Sterk lagseier mot Stoke!

Bærum jr Elite- Stoke jr 1-0 (0-0)

Spente som barn på juleaften satt vi oss på bussen til vakre, landlige Yorkshire. Nærmere bestemt Stoke-On-Trent for de som er beleste i Edgar Allan Poe sin verden. Været og veien var typisk britisk. Bakkene var akkurat like bratte som i Postmann Pat, og været var såpass rufsete så at selv de uten hår kjente at det blåste på toppen!

Før kampen mot Stoke

Før kampen mot Stoke

 

Regnet kom og gikk, og en frisk bris møtte oss når vi gikk av bussen i god tid kamp. Derfor sjekket vi banen, og vi innstilte oss på at det ville bli utfordrende forhold.

Akkurat forholdene var også det vi de første 30 minuttene hadde det tøft å tilpasse oss. Vi glei, feilbergnet og gikk kjappere ned i kjelleren for å hente reservekrefter. Som et resultat av det, så kom det også et par raske bytter da spillere ble småskadet.

Stoke var gode med ball, så ble vi jagende etter ball og brukte mer krefter enn hva Northug gjorde i OL..

Da halvtimen hadde gått så tok Luke og Trond et par mindre justeringer, og de viste seg å være særs fornuftige. Gradvis overvinner vi utfordringen banen ga oss, og vi gjør smartere spillevalg tilpasset dette. Vi blir det førende lag da vi har mer ballbesittelse, og vi skaper et par fine muligheter med fine kombinasjoner.

En annen sak var at vi som våre forfedre for drøye 1000 år siden, så gikk vi i «fighten», og både «Rhino» Fagerbakk og Mikkel Asdøl taklet så det ble bremsespor i gresset. Til oss på sidelinjens store fornøyelse.

Etter at tilpasning, nerver og rustne ledd var ristet av, så var vi det bedre laget den siste timen, Vår prestasjon steg på samme vis som Telenor sin aksjeverdi når de landet en større avtale i India!  Og halvveis ut i kampen så setter Lamin inn ledermålet vårt. Utypisk nok kom det av en enkeltmannsprestasjon, der hans skudd blir reddet av keeper, men Lamin viser vinnervilje og kriger ballen i mål på andreballen.

Etter dette så har vi god kontroll inn, og vi skaper flere fine angrep der vi har få touch og smarte bevegelser. På sidelinja var nervene til undertegnede såpass rolig så jeg kunne kose meg med både stjernemix og cola.

Innbyttere og en som absolutt ikke er spilledyktig

Innbyttere og en som absolutt ikke er spilledyktig

 

På kveldstid så tok vi oppsummering på hotellet etter middag, og det var bred enighet om at vi hadde tatt et skritt videre når det gjaldt å jobbe sammen, takle ukjente forhold og lag, men mest av alt at vi faktisk spilte god fotball mot et solid Stokelag der det var flere sultne rekrutter.

En solid kamp fra alle, der laginnsatsen lå til grunn for seieren!

Dagens "møkkamann", Andreas Heggen

Dagens «møkkamann», Andreas Heggen