Junior Elite – sesongstarten en liten uke unna!

Junior Elite – sesongstarten en liten uke unna!

Bærums beste juniorer trener gjennom store deler av påsken. Med bare dager igjen til det braker løs mot Lyn Toppfotball i 4.divisjon senior, terpes det på detaljer på Kadda. For det blir et rent juniorlag som representerer klubben i årets aller første obligatoriske seniorkamp. A-laget åpner først lørdag 14. april og kan ikke avgi spillere til Bærum 2 før de offisielt har kommet i gang.

Årets juniortropp

I skrivende stund disponerer trener Trond Andersen over 25 spillere på JR1, men Ikke alle er kampklare. Forrige lørdag kunne vi stille 18 mann mot Sarpsborg 08 på stadion i Sarpsborg, ikke så galt, men vi gleder oss selvfølgelig til alle er med. De fleste av spillerne i troppen kombinerer spill i Bærum med skolegang, enten på NTG Bærum eller på Toppfotball ved Dønski Videregående. Spillerne er godt fordelt aldersmessig fra 16-19 år. I høst ble i alt fire spillere hentet opp fra G16 og fem nye ønsket velkommen fra hhv Heming, Stabæk og Bærums Verk Hauger. I tillegg har klubben tre svært gode juniorer som spiller og trener fast med A-laget.

Tøffe tak i Interkrets A

JR1 spiller på øverste nivå i regionen og står ovenfor noen tøffe kamper i årets serie. Vålerenga, Stabæk, Ham Kam, Lillestrøm, Sarpsborg 08, Nordstrand og Follo utgjør årets motstandere. I 2017 klarte vi oss akkurat, på bekostning av Fredrikstad, som ble slått 3-2 i siste kamp på en regntung og tåkete Sandvika stadion.

Stigende form

Årets åtte treningskamper har fått litt ulike utfall men gledeligst av alt, det har bare blitt bedre og bedre. Som lagleder og uten inngående kunnskap om fotball skal man være forsiktig med å kommentere sportslig utvikling, men jeg drister meg allikevel til å hevde følgende. Spillerne har blitt bedre kjent med hverandre, litt tryggere og kanskje litt lurere i bakre rekker, blitt flinkere til å presse sammen og samtidig, vekslet mellom å løfte i lengderetningen og spille klikk klakk fotball. Og innsatsen, den har kommet med økt mestring og gode resultater. Siste fire matcher har gitt uavgjort (2-2) borte mot LSK, (7-0) over Skedsmo hjemme, (3-2) over nabo Lommedalen A hjemme og sist men ikke minst, (0-0) mot Sarpsborg 08 i Østfold hvor vi var aller nærmest å dra hjem med seier.

Mer samkjørt

Ved siden av trening og kamper fem dager i uka gjennom høsten og vinteren har gutta hatt tid til litt sosialt også. Juniormesterskap i Shuffleboard på Hard Rock Cafe i Oslo, sosial avslutning for trener Mathias Åker Solstad (til NTG Kongsvinger), dugnadskveld med Explendo, og i dag, påskemarkering med vafler, Solo og Kvikk Lunsj på klubbhuset.

 

Flere kamp og treningsarenaer i 2018

Sesongen byr på uante muligheter for denne gjengen, spill for klubben i Interkrets A og 1. divisjon, 4.divisjon senior med Bærum 2, og hospitering opp på A-laget på trening og i kamp. Vi har nok av lag og arenaer, må bare krysse fingra å håpe vi har nok friske bein til en lang sesong hvor kampene står i kø, både i serie og i cup. Nå kan sesongen bare komme, vi er klare!

Det kan ikke bli bedre dette, fotball hver dag hele uka, heia Bærum SK!

Johan Kraft-Johanssen

Lagleder JR1 og speaker på Kadda