JR4! SERIEMESTERE!

 

Vi kan først teste ut teorien om at et bilde taler mer enn 1000 ord

Jubel

LAGET (minus Hellan og Hui som jobbet).

Så nå kommer sikkert minst 1000 ord. Om stort og smått. Gledelig og frustrerende. Om lag og individer. Ja, nå er det tid for refleksjoner om det som har skjedd det siste året, ispedd noen ord om akkurat denne kamp. Skjenk glasset med noe god, fin frem nederlandsk ost og sett deg godt ned i Go`stolen.

Forutsetning for dagens kamp var såre enkel:  Vinn og champagnen kan sprettes!  Med tap, så hadde vi en ny matchball neste uke (mot BVH). Vi hadde lagt opp til fest og moro i dag. Baker Hansen sin dyreste kake var kjøpt inn, champagne til 800 kr ble lagd på kjøl og TAKK til Johan stilte som speaker med musikkvalg fra øverste hylle! Her skulle det både rockes på og utenfor banen!

Klare for kamp! Bærum-ØHIL

Klare for kamp! Bærum-ØHIL

Været er med oss (selv om det skal vise seg at jeg undervurderer varmen) og vi er tidlig ute. Klare for instruksjoner og kamp. Det vi snakket om før kampen følger den røde tråden fra Askerkampen, som dere trofaste fans vet at vi tapte 2-1. Vi måtte tro på eget spill. Vi har i de 12 foregående før Asker vist at vi er kretsens beste 3 dvisjonslag. (3 divisjon inneholder 4 avdelinger, men ingen har mer poeng enn oss, flere skåra mål enn oss eller færre innslupne). Så vi vet vi kan!

Instruksjoner før kampen. De ble fulgt mer og mer utover kampen!

Instruksjoner før kampen. De ble fulgt mer og mer utover kampen!

Det så ikke sånn ut første 10 minuttene. ØHIL i hvitt er på nivå med oss. Det er lite som skapes, det florerer med feilpasninger og om vi hadde tatt inngangspenger, så hadde jeg måttet gå like kjapt som en norsk langrennsutøver på sterkeste astmamedisin for å betale tilbake. Plutselig litt ut i kampen så dukket det opp en stor gjeng trøndere. Det viser seg at de hadde grillfest (inne i hallen!!), der tidligere landslagskeeper Thomas Myhre hadde et eller annet show.

Show ble det etter hvert på den flotte stadion vår og! Til tross for treg start, så begynner nivåforskjellen å vise seg der kampen skrider seg frem. Klokka har passert kvarteret før denne forskjellen også viser seg på resultattavla. Når det da kommer mål, så renner det inn. For ØHIL ga oss fight første 15, etter det var det god kveld og god natt. Allerede etter vår første gåll (med Iversen) så er knockoutslaget et faktum. De resignerer som franskmenn i enhver krig fra steinalderen og frem til 1945, og den hvite drakta kunne like gjerne blitt brukt som et hvitt flagg.

Vi fløy høyest! Her med Thomas Markus "TM" i fin Ronaldo-stil

Vi fløy høyest! Her med Thomas Markus «TM» i fin Ronaldo-stil

Så for de av dere som fortsatt leser, så er det opplagt at vi vant kampen. Det sto 4-0 til pause, mange nye kommer inn. Det blir bare bedre og det ender 11-2. Overlegent, der spillet kun avtok fordi folk fikk «Hillary-anfall» i varmen. Så lasset med frukt fra Kiwi kom godt med etter hvert som kreftene tok slutt. Mange tegnet seg på skåringslisten, så tilgi meg for at oversikten ikke gjengis

Øyvind "lynving" Løkholm putter

Øyvind «lynving» Løkholm putter

Så da er vi endelig i mål med årets mål foran sesongen! Det med to kamper igjen å spille. Nå gjelder det å finne et nytt mål. Det vil være å holde seg på topp sammenlignet med andre (kommende) vinnere fra de andre avdelingene i vår divisjon. Foreløpig er vi som alt nevnt foran på poeng, mål og differanse. Men med 2-3 runder igjen, så kan vi falle som gresk regjering, eller stige som Fugl Fønix.

Kaka smakte fortreffelig!

Kaka smakte fortreffelig!

Nå er det tid for litt «Memory Lane», for jeg husker godt hvor vi sto i februar. Jeg kom knust hjem fra New Hampshire etter valgtap (Bernie vant dessverre der), Patriots misset så vidt muligheten til å spille Superbowl, og når jeg var vel hjemme så var vi få spillere. 96-generasjone ble stadig tynnere, mens jeg ble vel det motsatte (til min fastleges ergelse).

Så vi var ikke mange spillere (13-14 stk), på trening var det derfor få og vi hadde knapt treninger med mening. Vel, det er noe svartmaling, men det føltes mørkt å drive med et lag i minusgrader mens snøen føyk rundt på «Kadda». Vi hadde en liten kjerne med gutter som sto på. Så begynte det noen flere, de spredte ordet videre. Om at det her var trivelige folk, moro og at denne gjengen hadde et spesielt opplegg. Gianni, TM og Florian begynte. Så kom flere. En pizzakveld senere kom Sander S og Mats H. Så kom tvillingene Berntsen, med seg «joinet» Øyvind L, målskårer Iversen, «keeper»-Kristian, Markus «Jong-Un»,  og ikke minst kapteinsduoen Johannes og Ludvik. Da snakker vi kvalitet både på og utenfor banen.

For det ble mer enn fotball. De siste årene har vært innholdsrike. Foredrag med Dalai Lama, primærvalg i New Hampshire. Bistandsarbeid og safari i Tanzania og nå til slutt et to ukers opphold i Kina! Det burde friste enhver gutt i stor-Bærum og omegn som vil drive med fotball, men også ha et sosialt element i det hele.

Tanzania

Tanzania

Kina!

Kina!

For det er nettopp slik at vi har hatt spillere fra nær, men nesten også så fjern. 1/3 kommer fra Asker, noen fra «Stabækland» og noen fra den siden av kommunen der det spilles tennis, curling og det å betale 7-sifret inn på skatten er sedvane.

Noen av gutta møtte Guvenør Bush!

Noen av gutta møtte Guvenør Bush!

Vi vil nok en gang miste en del spillere utover vinteren, så jobben som har blitt gjort må gjøres på nytt. Med erfaring så blir det noe lettere å unngå tidligere feil, mens man styrker det man har gjort rett. Så ny tur er under planlegging (Peru eller Rwanda). Åpne treninger er straks i gang, og et nytt mål må settes (opp til gutta).

Dette var tanker som svirret rundt i hodet mitt allerede mens vi spilte 2.omgang, og arbeidet med breddefotball er langt ifra er ferdig med årets sesong. Det er en kontinuerlig prosess, men her og nå så kan tillate seg å applaudere denne fine gjengen med gutter som har kommet inn på laget og klubben. Et morsomt og givende år nærmer seg slutten, nå gjenstår to kamper (BVH 2 og Fossum 2), en tur til Roma for å se Lazio-Roma, og om noen vil, så kan de ta turen over til idylliske New Hampshire siste uken før valget for å få med seg det som blir avgjørende for amerikansk politikk i årene fremover.

Et siste bilde fra gårsdagen! Moro for ongan

Et siste bilde fra gårsdagen! Moro for ongan