JR4: Reisebrev Kina (del 2 av 2)

ENDELIG! Reisebrevet har ligget klart i uker, men nettsiden har vært nede.

Så her følger tekst og bilder fra JR4 sin tur til Kina, god lesning:

Vi hadde gjort unna en del lokalt, vi bor primært i en «landsby» som er 20 mil fra Beijing. Samtidig tok det forfriskende 35 minutter med tog en vei. Da skal det sies at KØ ikke var inkludert i tidsberegningen. For som vi fant ut, i Beijing bor det noen mennesker. Helt vilt med mennesker. Når man i tillegg har byråkrati og sikkerhet, så tar ting tid. Dog kan man lure på hvor nøye sikkerheten er, for folk fikk med seg slegge uten problemer på toget!

Vi sang Sinatra på det lokale torget (vel, det endte kun med meg som sang), vi spiste lokal mat, vi reiste i fjellene og så kom vi til et uttalt høydepunkt. Vi kom oss til den Kinesiske Muren:

Øyvind og Jo sover kl 04 på natta. Kaldt, så om å gjøre om å holde på varmen

Øyvind og Jo sover kl 04 på natta. Kaldt, så om å gjøre om å holde på varmen

Vi dro med vilje og viten til en mer ukjent og øde del, for å få være i fred, og kanskje oppfylle drømmen om å sove på muren. I tillegg til at det ikke er lov, så er det en opplevelse for livet å se soloppgangen derfra! Anbefales på det sterkeste!

Et ikonisk lagbilde, og antagelig det første i Bærum sin historie fra den Kinesiske Mur

Et ikonisk lagbilde, og antagelig det første i Bærum sin historie fra den Kinesiske Mur

Vi kommer tilbake til vår landsby, snakker mer våre fotballvenner, og vi blir behandlet skikkelig bra. De lar oss bruke treningsstudio gratis, kjører oss rundt om vi vil og ikke minst, vår guide Stephen:  Han er ok i engelsk, men ikke mer:  For han misforstår hvor mye iskrem vi vil ha, så han kjøper 100 (!!!) is!   Så i 35 graders varme spiser vi is for harde livet. Gode tider.

Vi brøt loven.

Vi brøt loven.

Siste helg brukes i Beijing. Der splitter vi oss, fordi noen er mer kulturelle enn andre. Alt fra kinesisk opera, Sommerpallass og annet av severdigheter sees. Noen besøker det lokale markedet og her spiser man hva enn man måtte begjære fra hjertens lyst:

All mulige smaker og farger til bords

All mulige smaker og farger til bords

Oppsummert så er det vanskelig å la ord utfylle dette, men:  Først og fremst reiser jeg med en herlig gjeng. Folk som byr på seg selv, tar ansvar og vil oppleve mer enn A4 folk. Det er gledelig til langt inn i hjerterota!

Vi fikk bo lokalt, ble behandlet som «verdensstjerner», spilt lokal kamp foran hundrevis av folk, sovet på mur, spist hønsehjerne og silkeorm. Sett storkamp mellom Beijing og Shanghai. Samtidig, mest av alt:  Jeg ble rørt av at kineserne er så åpne til tross for språkproblemer oss i mellom.

Naboen hadde noen "ok" biler

Naboen hadde noen «ok» biler

Jeg vil til neste år tilby samme tur med et annet lag, jeg vet bare ikke hvilket. Men til en kostnad på 9240 så håper jeg foreldre ser verdien av alt vi fikk se, smake, høre, oppleve og lære i løpet av disse 11 dagene!

Vi var blant de 50.000 på kampen Beijing-Shanghai.

Vi var blant de 50.000 på kampen Beijing-Shanghai.