Jr2: Klatringen har startet

Bærum Jr 2- Skeid Jr 2 3-1 (2-0)

Vår niende kamp for året ventet. Pga. vår tabellplassering så måtte vi ha poeng her- helst alle tre. På motsatt side hadde oksene fra Torshov ikke samme ønske. Skeid er en gammel storklubb som fortsatt fostrer opp mange talenter og får milliongave fra folk som holdt på med «blader» og «magasiner».

Vi bygger opp overtaktet – steg for steg

En liten innrømmelse først. Jeg pisket rundt på junior 5 laget på 7er-banen, så jeg så pent lite av de første 45 minuttene. Det blir som det meste av Bibelen: en gjenfortelling fra andre kilder. Forskjellen er (bl.a.) at jeg levde samtidig som hendelsene jeg skriver om.

Fuglene visket til meg at vi festet et visst grep etter hvert som kampen skred frem. Så kom det en håndfull sjanser, men belønningen uteble. Litt som å male både det første og andre strøket på huset. Det synes ikke så godt, så bøtte og kost må i bruk en tredje gang. Eller så er jeg bare dårlig på å male?

Når halvtimen er passert, så får vi straffe. Den settes…i tverrliggeren. Heldigvis så er vi sultne på mål og kriger inn returen og endelig 1-0. Hadde vi ikke hatt hele fem juniorlag i klubben, så hadde jeg hatt tid til å være speaker og spilt «Bærum Bærum» foran de vel 35 som tok turen for å fryse.

Vi trøkket til i taklingene

Skåringen medfører litt trygghet og vi fester grepet nå. Vi på 7ern er jo femtelaget, så det betyr vi avslutter treningen litt før. Så vårt 2-0 mål får jeg med meg. Det er en real keepertabbe, der et «skudd» går inn via og mellom beina.

Mer er det ikke verdt å taste om fra 1.omgang, så vi leder 2-0 som visstnok er like presist bilde på kampen som det var at Everton fikk uavgjort borte mot united forleden.

Kontrollmodus, men ikke så mye mer.

Vi trenger poengene. Ingen tvil om det. Så det viktigste ble – SPOILER- oppnådd. Vi har i det store og hele kontroll på kampen de siste 45 minuttene. Et flertall av sjansene tilhører oss, men det tar tid før vi omsetter noe. Skeid satser naturlig nok fremover, så det blir kontringsrom til oss.

Når vi nærmer oss 60 minutter så setter Hoel Nilsen sitt andre for dagen. Et typisk «CH-mål» der han kommer alene med keeper fra 30, 25, 20…inne i boks. Så 12,11,10 etc. Keeper forsøker faktisk ikke å redde engang. Hadde det vært mulig å tippe på denne kampen på oddsen, så kunne man mistenkt keeper for å ha satse ALT på hjemmeseier.

3-0 gir glede

For med 3-0 så er hjemmeseier ikke trua. Rett nok så blir noen engstelige når Skeid reduserer til 1-3 med 12 minutter igjen. Dog er det lite i spillet som tyder på at de røde fra hovedstaden er som Rocky Balboa. Intet urealistisk comeback skjer i motsetning til de klisjefylte boksefilmene fra en svunnen tid.

Helt på tampen blir det varmt ut på matta. En Skeidspiller har lyst å være som Roy Keane. Sjelden lurt, og en grisetakling medfører først en samling folk, så rødt kort. Slik at han kan dusje 3 minutter før de andre. Om ikke annet, så slipper han å mangle varmt vann.

Ampert på slutten

Dett var vel dett. Føler vel ikke jeg har utelat noe nå. For i motsetning til hva Bibelen påstår, så kan jeg ikke selv mene at noen gjenoppsto eller gikk rundt på Oslofjorden. Selv er jeg så tjukk slik at selv på vinterstid med 2 meter is så kan jeg ikke ut på fjordisen.

I og med kiosken var stengt så var det ei heller mulighet for å gjøre vann til vin.

Summa Summarum

Vi er bedre i de fleste ledd og i hoveddel av kampen. I og med jeg ble fortalt det også, så stol på at til sammen med andre som faktisk er fotballkyndige, så stemmer nok referatet i all hovedsak. Så får det være opp til hver enkelt om man kjøper med historiene fra Bibelen i tillegg.

Det som er sikkert er at vi tar med oss tre poeng og klatrer forbi Sagene. Det hjelper på, men vi må vinne flere for å holde plassen for 12 året på rad. Så det blir spenning i oktober!

Så kan det nevnes at hvis man er Newcastle-fan, så går man ei kjip fremtid i møte:

Saudi-Arabias statsfond kjøper klubben Newcastle – E24