Jr Rekrutt: Når uavgjort føles som tap

Snarøya Jr- Bærum Jr Rekrutt  2-2  (0-1)
Høstsesongen 2017 skulle sparkes igang på Hundsund Kunstgress på vakre Snarøya torsdag 10.08.2017. På en noe humpete kunstgressbane i solskinn var det spente trenere og spillere som skulle teste kampformen etter en drøy uke med oppkjøring.
Førsteomgang blir litt annerledes enn det vi har sett for oss. Snarøya legger seg svært lave i 4-5-1, og tillater oss å ha ball i laget og styre spillet. De har sporadiske kontringsforsøk,  men kommer ikke til en kvalifisert målsjanse gjennom kampens første 45 minutter. Vi varierer med å holde ballen i laget og slå langt. Vi er litt lite tålmodige i det oppbyggende spillet, og sammen med litt for lavt balltempo på en vanskelig bane er vi definitivt (fortsatt) giftigst når vi er direkte i stilen. Spesielt er kombinasjonen lange crossere fra Ståle over mot Haave/Oscar farlig, og vi kommer oss til flere gode innlegg og avslutninger fra høyre side.  Det er også der vi setter vår første scoring: Haave drar seg innover banen i høyt tempo, og curler ballen oppi venstre kryss med venstrebeinet. Egentlig en helt fantastisk scoring!

Målet ved Haave i 1.omgang

Snarøya har mistet en god del av spillerne fra forrige seriekamp, og det blir nesten muligheter ut av hver bakromspasning. Vi er alene med keeper ved flere anledninger, og har 7-8 100%-sjanser og det er utrolig at vi ikke klarer å omsette til scoringer. Her må det terpes avslutninger, for vi gjør stort sett samme feilen hver eneste gang: Vi lukker øyna, kliner til og håper på det beste, framfor å se opp og sikte på ett hjørne når vi nærmer oss goalen.
Alt i alt en OK førsteomgang mot et svakt Snarøya som vi har full kontroll på, men som vi sa i pausen: så lenge stillingen bare er 1-0 er kampen fortsatt helt åpen.

Relbo kriget!

2.omgang fortsetter i samme spor som første omgang med ballinnehav 80-20 fordel Bærum. Men kontringene til Snarøya føles hakket farligere enn i førsteomgang, og første varsku kommer etter at en avslutning fra en Snarøyaspiller går i tverrliggeren. Vi fortsetter med å øve på et høyt og aggressivt press, og føler vi fortsatt har full kontroll på kampen. Vi scorer 2-0 på corner ved Mikkel, og har 3 poeng i sikte.
Men vi blir utover i andreomgangen tydelig mer slitne, og strukturen i laget sprekker opp, samtidig som personlige feil økes. Dette skyldes mange ting: slitne bein, mange bytter, og at vi tar kampen for gitt. Vi slutter å løpe hjemover, og gir forsvarerne våre en nærmest umulig oppgave når Snarøya kontrer. Sett i ettertid er det alltid ting man burde gjort annerledes de siste 20 minuttene av kampen.  Kanskje burde vi safet inn en 2-0 ledelse, ved å legge igjen spillere bakover i banen når vi angriper. Kanskje burde vi senket det høye presset , og spilt enklere. Likevel kommer vi ikke  unna av at uavhengig av formasjon og taktikk slurver vi enormt i det defensive arbeidet, vi tar seieren for gitt, og gjør mange upressede feil.

Talstad alene mot tre grønne

Med 7 minutter igjen å spille får en Snarøya spiller vendt opp i vår 16-meter, og dunker ballen i mål bak en sjanseløs Ulrik, som hadde sin siste kamp i Bærum trøya før han drar til USA for å spille college fotball. 2-2, og frustrasjonen er enorm hos spillere og trenere.
De siste 7 minuttene er det Hawaii-fotball med sjanser til begge lag. Dommeren vi føler har blåst imot oss gjennom kampen blåser av før tilleggstiden er over, og vi kan konstantere en pinlig og vond uavgjort mot Snarøya. All ære til Snarøya for å aldri gi opp, men i denne kampen føles det nærmest utrolig at blir 2-2 ut ifra spill og sjanser. Vi er nødt til å ta lærdom av kampens siste 20 minutter, og lover å komme sterkere tilbake  borte mot Holmlia, som blir en betydelig tøffere motstander.

Takk for kampen til alle involverte parter!

Takk til alle som kom og støttet oss!
Vi ønsker Ulrik masse lykke til videre i USA. Fortsetter du det gode spillet spesielt på streken (og lærer deg å rope keeper HVER gang), har du alle muligheter til å bli en strålende keeper.