Jr Rekrutt: Lagseier i seriepremieren!

Skeid Jr Rekrutt-Bærum Jr Rekrutt  1-2  (1-0)

Vårt rekruttlag har gjennomgått et såkalt generasjonsskifte fra i fjor. 98-gutta fra i fjor har enten gått opp til jr Elite eller tar livet med ro på breddelaget! Nå er det noen trofaste slitere født i 99, og resten av gjengen født i det herrens år 2000 som utgjør laget!

Spillet i oppkjøringen har vært noe varierende, så jeg tror nok det både det var mange på tribunen og på banen som ikke visste helt hvor vi lå an kartet! I tillegg så var det et nytt bekjentskap i Skeid Rekrutt som i år har sin første sesong i junior 1 divisjon!

Klare for kamp og sesongen 2017!

Jungelordet før kampen var at Skeid stilte styrket med Interkrets B-spillere, men sant skal sies at det gjorde vi og! Haram, Just, Espen, Odin, Mikkel og Holter skulle vise seg å bidra på solid vis!

Nøyaktig 20:15 så kommer det et gufs av sur vind, temperaturen i lufta synker, mens nervene til oss på tribunen stiger! Så blåser dagens dommer i gang kampen:

Begge lag triller, ingen setter noe høyt press. Frem og tilbake. Balltap begge veier. Slik er melodien for både gule og røde det første kvartet. Sakte, men sikkert, så tar vi et visst initiativ i kampen. I alle fall så skaper vi mer enn hjemmelaget. Det er fra 20meter og inn vi ikke er nøyaktige nok, og vi klarer ikke å ta ledelsen.

Vi brant mulighet på mulighet i 1.omgang

Skeid derimot har en god spiss som får en ball med snø på. Hans mottak er det ikke noe å si på, og han kommer i bakrommet alene med Espen. Her er spissen like sikker foran mål, som det folk i Elverum er hellig overbevist om at ulven er livsfarlig, og da betyr det en kalddusj når måltavla viser 1-0.

Dette har vi opplevd før i år, og det knyttet seg en viss spenning om vi skulle rakne som et gresk statsbudsjett? Gutta viser stoisk ro, og fortsetter med det oppløftende spillet. Vi skaper muligheter på ulikt vis, enten ved rene brudd eller at Just på midten fordeler gode pasninger til kantene, som så legger inn fra skarpe vinkler. Det som ikke vil seg, det er selve avslutningene i boksen. Vi er for lite kliniske. Et par av oss skulle nok kanskje ønske (Thomas) Finstad kunne spilt på en meget generøs dispensasjon slik sett!

Skeids 1-0 ledelse står seg når dommeren blåser av på solid overtid. Vi forholdsvis mange tilreisende supportere klapper allikevel laget inn til pause. Med grunnlag i spillet så finnes det håp for poeng. Det som derimot ikke finnes håp er å holde varmen, det blåser til liten kuling.

Gutta viste god lagånd kampen igjennom (og det bidro klart til seieren)

Gutta holder varmen og skal det vise seg, får noen kloke ord i pausen. Vi fans derimot blir splitta i to fraksjoner:

Optimistene som går ned til motsatt halvdel for å se Gule mål i 2.omgang, mens vi mer betinga optimister som ikke orker å røre på oss og blir stående på vår defensiv halvdel for 2.omgang.

Det skal tidlig vise seg at vi fortsatt tror og jobber som et lag. Det kjempes iherdig og vi tvinger Skeid til mange feil. Nettopp på et slikt balltap så kommer Marius Aalvik med ballen fra 25meter, men la oss si 35 meter for dramatisk effekt. Han fyrer av en rakett som Nord-Korea ville misunt han, og dundrer utligningen i krysset!

Vi fortsetter å vinne ball høyt, og samme gutt kommer alene med keeper ca halvspilt i omgangen. Denne gangen er ikke avslutningen like klinisk. Den hører vel mer hjemme i kategorien «Stevie Wonder kjører bil», og da skjønner dere kjære lesere at den er rett på keeper.

Mikkel jobber knallhardt på topp, Mads H kommer inn på kant og løper som Fanden på flatmark.

Vi presset høyt og fikk ofte betalt for det! Her med Mads Hoveldsrød

Dette presset klarer ikke Skeid å stå imot, og de blir slitne og frustrerte. Med drøye kvarteret igjen så får Marius en gjennombruddspasning og er alene med keeper som bokstavelig talt ruser ut. Begge spillere holder en voldsom fart, med Marius et knep raskere. Han får ballen forbi keeper, får han blir meid over ende. Dommeren avventer ballbanen, og takk skal du ha for god dømming der. For ballen havner i mål!

Dagens tomålskårer
Marius Ankre Aalvik har plukket pokaler, heder og ære på Nordre Åsen før han

Fortsatt er det lenge igjen, og kloke hoder på tribunen husker jo at vi flere ganger i år har ledet, men gitt fra oss ledelsen. Har vi lært noe fra de kampene i vinter?

Det skal bli kaldt, spennende og dramatisk en seriepremiere i mars verdig. For vi senker oss. Et strategisk grep som gir mening, men som samtidig setter et støkk i oss med Gult hjerte. Jeg vil påstå vi stort sett klarer å demre opp for Skeid. Vi har god kontroll siste femten. De to gangen Skeid kommer på farligheter så viser Espen Omholt-Jensen keeperspill på høyt nivå. Enten ved å lese spillet for så å bryte angrepet. Eller ved å møte offensivt en-mot-en, eller ved å plukke innlegg i lufta som de skulle vært «plommer i Hardanger».

Espen og forsvaret hadde kontroll (sist Espen sto en dårlig kamp var på Kalvøya Cup i 2008 😛

Så ja, vi klarer å kontrollere oss til en 2-1 seier. Det er mye positivt å ta med fra denne kampen. Noen momenter:

  1. Det at vi klarer å beholde ro og tro til tross for at vi ligger under 1-0 tidlig i kampen.
  2. Våre mange gode oppbygde angrep langs kanten.
  3. Solide på defensive dødballer og særdeles godt keeperspill av Espen
  4. Vi i redaksjonen lar også tilskuerne få en stjerne. Det var mange Gule fans (flere enn hjemmelaget?) denne forblåste vårkvelden på ærverdige Nordre Åsen.

Bærum SK var godt representert med «fiffen, formannen, folket og foreldre»!

 

Nå er neste kamp torsdag 30.mars kl 2015 hjemme på Sandvika Stadion mot nyopprykkede Snarøya.

Redaksjonen lover speakertjeneste, vafler, kaffe og vår egen sure vind som betyr: Ta med dere jakke, lue og skjerf!