Jr Rekrutt: Nok en snuoperasjon

Bærum Jr Rekrutt- Snarøya Jr  3-1 (0-1)

Vår andre kamp for året, den første hjemmekamp for sesongen. Alle lyspærer sto på 10 lux og bidro til at fansen i alle fall så konturen av ballen. Det trengte man kanskje i denne kampen?

Motstander var nyopprykkede Snarøya, og redaksjonen er faktisk litt usikker på hvordan de rykket opp i og med de ble nr 2 i sin avdeling i fjor. I alle tilfeller hyggelig med en ukjent utfordring. For det ble en utfordring.

Det «kladder» tidlig i kampen, og vi klarer ikke å løse opp Snarøya sitt kompakte forsvarsspill. Da slår vi litt i hytt og gevær for å håpe at spydspiss Mikkel skal klare noe. Han er nære noen ganger, men midtstopperne til Snarøya ligger kompakt og klarer i tospann å holde Mikkel unna å tegne seg på måltavla i 1.omgang

Det er derimot Snarøya som skårer kampens første mål. De får betalt for sin strategi og kontrer på godt vis langs høyre kant. Alene mot Ulrik så gjør spissen ingen feil, og de grønnkledde gjestene får en god start på sin tilværelse i 1.divisjon.

Snarøya i et farlig angrep (mens bildekvaliteten er så svak at det er en fare for at leserne kan utvikle eplepsi)

Utover kampen finner vi noe mer rytme, men ikke noe som er verdt å ta med ut på dansegulvet. I alle fall ikke før klokka 0230 på et julebord langt ute på bygda. Så det står seg med 0-1 til pause. Dette var også tilfelle i forrige uke, og vi husker hvordan det gikk!

Hvis jeg skal forsøke å oppsummere 1.omgang så kunne jeg like gjerne kaste Non-Stop på en taktikktavle. Det var mye tilfeldig der ute. Store avstander, og spesielt i vårt eget forsvar. Noe som gjorde det lett for Snarøya å  skåre da midtstopperne er så langt fra hverandre at Snarøyas spiss i praksis er «en-mot-en» mot oss på kontring.

Offensivt var det heller ikke noe å juble for. Tilfeldig og stort sett hver mann for seg selv.

Nei, takke seg til at Sjur holdt kiosken åpen og vi kunne ta en varm vaffel og en kopp kaffe.

Vi som har sett mang en kamp på «Kadda» vet at både vind og spill ofte snur. I kveld var kun det ene tilfelle. Vinden blåste surt kampen igjennom, men heldigvis så snur vi om på hva vi presterer fra første til andre omgang.

Vi tar tidlig kommandoen og vil vise de 23 supporterne at de ikke kasta bort kvelden ved å ta turen. Vi er noe mer tålmodig med ball, og det er mer struktur i angrepene. Nå må Snarøyas beste gutter løpe mer i mellom på jakt etter lærkula (som antagelig er mer kinesisk plastikk). Slikt koster krefter. Minner meg om når jeg må gå til butikken fordi jeg har glemt å kjøpe cola.

Med slitne bein og hoder på de grønnkledte så får vi mer plass, og med mer plass så kommer (bl.a) Mikkel mer til sin rett som spiss. Det har ikke gått mange minuttene før han utligner og skaffer håp for både et og tre poeng.

Samtidig så virker Snarøya mer motløse. 1.omgangen var jevn(-dårlig), men nå er vi middels, mens de holder seg på et noe lavere nivå.

Forrige uke viste Marius Aalvik at han har skuddfot som ikke står til skam for noen, og med hyggelig besøk fra Bergen (farfar), så viser han frem «go`foten» en gang til. En suser fra 26 og 1/2 meter går i perfekt bue over keeper og hadde dagens speaker hatt «Byen e Bergen, og laget er Brann» i spillelista si, så hadde den ljomet over anlegget.

Tette dueller

På kort tid har vi snudd det (nok en gang). Det er 2-1 til oss Gule og det ser lyst ut nå!

«VOSJ» så ble det visst bekmørkt. Ikke fordi Snarøya setter inn et ekstra gir, men «flomlyset» vårt tar kvelden. I og med klokka er kun 21.30 og de fleste gutta er 17-18 år, så er det heller ikke sengetid. Så vi venter tålmodig mens Sinatras «Thats life» spilles av til allmenn latter.

Lyset kommer tilbake noen minutter senere og heldigvis så har vi ikke slukket heller. Et klart initiativ fra oss medfører flere farlige angrep, men som i forrige uke så klarer vi ikke helt å sette spikeren i kista. Så det er også nå knytta en viss spenning til hvordan det vil ende.

Heldigvis så avgjør en av de mest gule spillerne kampen med en heading med drøye 10 minutter igjen. Mads hadde et solid innhopp sist, og kommer inn ved pause nå. Han er mer gul enn de fleste av to grunner. En er at han har spilt for oss i en årrekke. Dernest så er han Start-supporter. Om han går på antidepressiva vites ikke. . .

Med drøye 10 minutter og 3-1 så er kampen avgjort. Noen flere får sine første minutter for sesongen, og vi har bedre defensiv kontroll i hele 2.omgang enn hva vi hadde før pause.

Sjur er tom for vafler, kaffen er kald og antagelig er det et par småfrosne kropper blant fansen på tribunen også. Heldigvis så er også dommeren kald, og han legger ikke til noe særlig. Det betyr en 3-1 seier i en kamp som har to ulike omganger. Gledelig nok så ble ikke vondt til verre.

Vi løser Snarøyas kompakte forsvar bedre i 2.omgang, er mer tålmodige og varierer spillet mer. Som allerede nevnt, da kommer rom og med det så er vi gode nok en-mot-en til å skape og skåre slik at de tre poengene blir igjen på Sandvika Stadion

Da ser tabellen slik ut etter at vi har spilt 2.serierunder:

https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=153510

 

Sesongoppkjøringen så mørk ut, men nå går vi i sannhet mot lysere tid!

Neste kamp er nok en hjemmekamp, torsdag 6.april mot Holmlia kl 2015