Jr jente Bredde: No livnar det i lundar, no lauvast det i li

Bærum Jr Jente Bredde- Høybråten/Stover Jr Jente 0-2 (0-1)

Som det fremgår i overskriften så nærmer det seg vår. Vel, det ER vel vår. Resten av sangen er vanskelig å tolke, da den er på sidemål (fysjom) OG halvt på gammalnorsk.

Det som er sikkert, som sangen også får frem, er at nå spretter blomstene frem, gresset begynner å få grønnfarge og at fotballsesongen endelig er IGANG!!

Det er ikke til å legge skjul på at de seneste treningskampene vi har hatt, har vært tøffe. Det har ikke kun vært egen feil, men vi har møtt lag som har stilt med sitt førstelag. Det har i alle fall blitt en god defensiv trening ut av det!

Første motstander var Høybråten/Stover. Et nytt bekjentskap for vår del, så vi visste lite på forhånd. Et raskt google-søk kan fortelle oss det er øst på østkanten, og at det bor litt over 30.000 folk der. Tett i tett, og av sportslige prestasjoner så er det vel 2 NM-gull i langrenn det som skinner mest på klubbhuset!

De blåkledde starter best, og er ofte en pasning foran oss i spillet. Vi blir løpende etter, det som er bra for vår del er at akkurat løpejobben gjør vi bra!  Så de klarer noe, men ikke helt nok til å skape de største av muligheter.

Hva med oss?  Vi skaper noe, men det er mindre farlig enn hva gjestene klarer. Det vil seg ikke innenfor motstanderens 16meter.

1.omang preget av god kjemping og mye spill på midtbanen

1.omang preget av god kjemping og mye spill på midtbanen

Litt over halvveis i 1.omgang, når vårsola er nede, og flomlyset på «Kadda» skinner på sitt beste så kommer kampens første mål. Det er på et frispark som er fra godt og vel 20meter. For de av oss som ser (mye) på golf, ser fort at denne ballen har en fin bue til å «kunne gå rett i koppen». Dessverre fikk jeg rett, og det hadde stått 0-1 på resultattavla om vi bare hadde hatt batterier til nevnte tavle.

I siste halvdel av omgangen, så ser jeg tegn tilbake til treningskampene. Det blir et blodslit, men jentene viser seg fra sin beste side og lyser opp med mer watt enn hva flomlyset på «Kadda» gjør! Sagt på en bedre måte, hadde jentenes innsats vært generatoren for lysene, så hadde hele banen blitt svidd av i solariumstemperatur!

Nettopp av denne innsatsen, så klarer vi å demme slusene, og det står kun 0-1 til pause. Vi bytter, spiser sunt (jentene, ikke jeg) og har en kjapp peptalk.

Mørket gjør seg gjeldende, mens jentene lyser opp etter denne "peptalken"

Mørket gjør seg gjeldende, mens jentene lyser opp etter denne «peptalken»

Dette gjør susen, for vi starter med ball og initiativ! Vi kommer til flere halvmuligheter, og med en god mix av flaks og presisjon så kunne det vært oppskriften på mål. Vi er i alle fall nære, og vi er definitivt med i kampen!  Det holder seg slik. Som i en tennisklassiker mellom Bjørn Borg og McEnroe, så vekslet det hvem som førte og det vekslet frem og tilbake.

Dessverre for oss så viser H/S-jentene frem 1981 utgaven av McEnroe når de har ballen i en farlig posisjon og  «server» i den rett i vårt mål!

For de som liker tennis så var finaletapet i 1981 begynnelsen på slutten for vår svenske tennisvenn, så endte det også vært håp om poeng i kampen. Vi er med det siste kvarteret, men det er ikke mye bensin på tanken nå.

Totalt sett så gjør vi en god kamp, leverer strålende innsats og skal se dette som et fremskritt fra i vinter!  Defensivt er vi solide, mens det er offensivt som er vår akilleshæl! Så hva vi jobber med på trening nå er ganske opplagt!

Til slutt så vil jeg si TUSEN HJERTLIG TAKK  til alle på 00 som stilte opp!  Både de som har «lagt opp»: Alice-Marie Røder, Hannah Davis Blekastad, Ane Grieg Riisnæs, Liv Helen Holst, og til Sofie Listuen som fortsatt herjer på 00-laget 😉

Etter kamp, og greit fornøyd!

Etter kamp, og greit fornøyd!

Jeg håper å se dere alle videre fremover!