Jr Elite: Vi var gode så lenge vi trengte!

Bærum Jr Elite- Strømmen Jr Elite  5-1  (5-1)

I forrige uke slo vårt A-lag ut Strømmen sitt A-lag, som har tilhold i OBOS-ligaen. Vi satset på å gjøre det samme når vi nå var verter for juniorlaget. Det meste lå til rette for en god kamp. Nesten fulltallig tropp, dekket garderobe, speaker, sol og med ca 80 mennesker og humla surrende!

Vi var tidlig i gang med å etablere oss offensivt

Gutta tar oppfordringen på strak arm og går ut etter planen. Vi fester grepet og Strømmen legger seg så defensivt som Frankrike har gjort i en hver krig gjennom historien. Da er det dukket for dominans.

Vi triller ballen, og i starten finner vi ikke helt ut av Strømmen sitt kompakte forsvar. Vel det blir vel en overdrivelse å kalle det for startvansker, for vi tar ledelsen etter 5 minutter da Odin Berre er sistemann på ballen

Nå er kontoen åpnet og vi får etter hvert rikelig med belønning for vårt spill. Ikke ulikt bakmennene av «prins fra Nigeria-mailene» som herjet tidlig på 2000-tallet.

Ledelsen dobles ved Andreas Selvig som gjør det meste på egen hånd fra kanten. 2-0 og kroneisen som be kjøpt i kiosken er knapt spist opp.

Både gutten og ballen i mål
2-0 Andreas Selvig

Det tar ikke lang tid før vi får en nesten identisk skåring, dog med en annen gutt. Håvard «Cantibrigians» Hjermstad. Kallenavnet kommer fra skolen gutten begynner på til høsten. Skolen skal visstnok være like god som gutten selv! Harvard heter den visst.

Håvard rett før målet sitt. Han var ofte en trussel på kanten

Strømmen fortsetter å ligge lavt, det virker ikke som de har troen på noe annet. Det betyr at vi får ha ball. Mye ball. Med det kommer sjanser, som igjen fører til mål og «Bærum Bærum» fra høytaleranlegget.

Det kan vi leve med, og Victor Sandsmark-Evensen setter 4-0.

Denne gang gikk ballen over dødlinja…her ved Victor Sandsmark-Evensen

På sin første sjanse i omgangen så skårer bortelaget på en godt slått corner, der vi markerer svakt. Kanskje noen tenkte mer på grillmat, is og bading? De tre tingene fristet vel i ulik grad i dette strålende solskinnet.

Vår 5-1 skåring stråler også i takt med sola. Elvar Rød Kristjansson får en godt slått pasning og på elegant vis lobber over keeper.

Så ble det pause, og vi kunne fornøyd applaudere gutta av banen før vi tok turen til kiosken.

 

                                          Ny omgang, men hvor mange dukket det opp?

 

Etter 15 minutters pause så var det klart for de siste 45 minuttene. Det var fortsatt 22 spillere, 11 gule og 11 grå. Derimot virket det omgangen igjennom at begge lag hadde satt inn på tilfeldige statister for å unngå skader, ta risiko og i det hele tatt foreta seg noe som helst.

Skribenten har så vidt overlevd kinesisk opera, men om valget hadde vært å se de siste 45 minuttene eller dette i 45 minutter, så da faller valget på sistnevnte:

Så etter 2 og halv time med det (ok, klarte 19 minutter) så takker skribenten for seg med følgende oppsummering før jeg frivillig legger meg inn på mentalsykehus:

Vi spiller bra i 1.omgang, men blir nok tatt litt på senga over at Strømmen er defensive og også at de aldri foretar taktiske grep. Dermed kan vi trille ball, og vi skaper mål både via godt spill individuelt, men også ved kollektivt angrepsspill.

2.omgang blir best oppsummert av youtubevideoen.

Banens beste ble Victor Sandsmark-Evensen, som fikk en rekke premier. Nå kan bilen vaskes, pusses og tanken fylles mens du hører på DAB-radio!

Fornøyd kar etter kampen